effekterna av mossa på en asfalterad tak

Ökad Tear Wear och

Kortare livslängd Asfalt Tak

Läckande

Mögel och Mold

mindre Säkerhet

Lägre hem värde

Många människor väljer att installera en asfalterad tak på deras hus. Asfalt är prisvärd och kräver inte mycket expertis som ska installeras. Du kan få asfalt i olika färger och mönster. Det ger också hög motståndskraft mot brand, vilket är en extra bonus till hemsäkerhet.

Men det är en fråga som ofta påverkar asfalt tak mossa. Våta och kalla förhållanden bidrar till tillväxten av mossa. Nedan är några vanliga effekter av mossa tillväxt på en asfalterad tak.

Moss behåller vatten på ytan av en asfalterad tak. Följaktligen mossa fungerar som en katalysator i slitage av asfalt. Denna effekt är särskilt sämre i minusgrader, där frost är täta. Kalla klimat kan orsaka asfalt bältros till fragment. Gradvis sprickbildning och fragmentering av asfalt bältros tenderar att inträffa under mossan.

Ganska ofta som mossan växer, kommer det att försvaga förseglingen på bältros. Mossan skjuter upp asfalt bältros, ett tillstånd som orsakar rubbas och snedställning. Eftersom mossa unsettles och fragment asfalt bältros, är det osannolikt att pågå så länge taket. Då måste man utföra mer frekvent underhåll, reparationer och utbyten.

När mossa växer i större utsträckning på asfalt tak, är läckor bundna att utvecklas. Mossan hindrar vattnet från att strömma nedåt på takets yta. Vatten avleds rinna av taket i sidled sätt. Detta tillstånd orsakar läcker under bältros.

Moss tillväxt kan också sträcka sig långt in i bältros. Denna situation ger vatten möjlighet att sippra igenom de skadade områdena och in i huset. Du kan så småningom tvingas in reparationer i hemmet än bara taket.

Eftersom mossa tenderar att suga upp vatten, håller taket våt under en längre period. En våt asfalt tak stimulerar tillväxten av mögel och mögel. Och en ständigt våt asfalt tak är mer benägna att ruttna eftersom det inte kan torka.

När mjöldagg och mögel bildas under huden bältros, kommer sannolikt att sträcka sig inåt skadan. En unken lukt utvecklas så småningom i huset när mögel och mögel är omfattande.

Som nämnts ovan, kan mossa gradvis lösgöra bältros. Som ett resultat, ditt hus mer känsliga för skador av starka vindar och kraftiga stormar.

En stark och säker tak tillför värde till alla hem. Det är en av de starkaste försäljningsställen av ett hus. Okontrollerade tillväxten av mossa kommer att negativt påverka värdet på din bostad.