elektrisk värmepump ugn grunderna förklaras

skillnader

Auxiliary Heat

Vissa problem med värmepumpar

En elektrisk värmepump ugnen tjänar syftet att skjuta ut luften ur ugnen området, och in i rummet. Elektriska pumpar är inte mycket bränslesnåla, och var mest populära på 70-talet, innan elektriciteten blev ett allvarligt problem för många. Den elektriska ugnen iscensätta en comeback, men i en ålder av bränsleeffektivitet, eftersom många HVAC-enheter har en elektrisk värmepump ugnselement som presenterar en spole med kylfluidum i strax innan värmeelementet. Innan du börjar investera i en elektrisk värmepump bör du förstå några grunderna i avdelningen, och hur detta kan påverka det sätt på vilket värmepumpen funktioner.

Den första viktiga skillnaden mellan de olika typer av värmepumpar för ugnar är placeringen och inriktningen av komponenterna. Vissa tillverkare av pumpen kommer att sätta värmeelementen med en yta som liknar en A / C enhet, med delar för kompressorn, medan andra kommer att använda en sekvense enhet som kallas en termiskt relä. Ytterligare andra har sin egen design av pump innehåll, som har andra reläer på. Den typ av komponenter du har kommer att påverka lednings färger och positioner mellan varje märke. Skillnaderna i dessa delar sträcker sig till mängden ampere som dina säkringar kommer att innehålla. Detta är viktigt om du har en ugn som kan nå mycket höga temperaturer, eftersom det kan orsaka lågt amp säkringar att bränna ut.

När ugnen används med en värmepump, är de ofta kombineras med ett uppvärmningselement, detta är känt som tillskottsvärme. Syftet med denna typ av värme är att förhindra att en låg värmeavgivning. Låg utsignal av pumpen kan orsakas av låga utanför temps, som tjänar till att förhindra att den högra värme från att nå ugnen. Elementet tjänar till att motverka denna kalla effekt genom att värma luften till rätt grad. Värmeelementet får inte ingå i alla typer av värmepumpar, men när du har rätt enhet, bör du kunna hantera dina värme leveranser lätt.

Medan värmepumpen har många fördelar, kan det också ha problem som kan orsaka att inte fungera korrekt. Den första och viktigaste punkten är att de påverkas av kyla. Den yttre pumpen kan inte fungera när temperaturen är under -15 grader Celsius, för luftvärmepumpar, även om en mark värmekälla också kan påverkas av tjäle. Det du köper en värmepump från nya, så kan du också uppleva några stora kostnader kring installation och underhåll. Denna kostnad är vanligtvis kompenseras av besparingar, men det är en stor initial lägga ut som inte är ofta täckt av regeringsstöd. Värmepumpar är också opraktisk för stora hushåll, eftersom de bara kan skicka en viss procent av värme till hemmet. konstant användning kan därför skada pumpen.