glutenfri hundmat recept

Ingredienser för att undvika när du skapar Hemlagad Dog matrecept

Proteinrika, glutenfri hundgodis

Söt, glutenfri hundkex

Skapa egna hund mat recept är mycket bättre än att köpa färdiga hundfoder på marknaden. Kommersiella hund livsmedel är kontroversiella eftersom de innehåller ingredienser som har höga halter av gluten, en typ av protein som kan orsaka skadliga effekter på djur när det tas i stora mängder. De flesta hundar kan inte smälta gluten effektivt, vilket får dem att drabbas av en mängd olika hygienkrav, inklusive enkla ändtarmsproblem, njurarna inte fungerar, och till och med dödsfall. Även om din hund inte är allergisk mot gluten, kan det vara bäst att ge ditt husdjur en diet som är fri från denna typ av protein för att säkerställa dess säkerhet.

Gluten är en del av livsmedelsingredienser, såsom vete, korn, havre (utom glutenfri havre), sojaprodukter, pickles, mannagryn, korv, malt, mjöl gjorda sås, mat stärkelse, pasta, vetegräs, råg, och många andra spannmålsbaserade livsmedelsingredienser. Du bör undvika dessa ingredienser när du gör din egen glutenfria recept hundmat.

Hemlagad hundgodis som inte innehåller någon gluten är relativt lätt att göra. Du behöver inte göra extra ansträngningar för att mata din hund rätt kost. Här är ett exempel på hur du gör din egen glutenfri hund behandla

Förbered en pund köttfärs, kyckling eller fläsk, två stora sötpotatis (kokt och mosade), två ägg och en kopp vatten. Kombinera äggen och mosade sötpotatis i en skål och tillsätt lite vatten. Blanda dem väl och sedan lägga köttet. Blanda dem väl igen. Värm ugnen till ca 350 ° F. väntan, smörj en plåt och sprida de blandade ingredienserna på det. Skär blandningen i önskade fyrkantiga bitar. Sätt in i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Vänd blandningen över och sedan grädda den i ytterligare 15 minuter. Ta blandningen från ugnen och låt den svalna. Detta recept bör ge ca 45 hundgodis.

Förbered ½ dl potatisflingor, en tesked riven ingefära, ½ tsk kanel, två matskedar olivolja, och ett uppvispat ägg. Värm ugnen till ca 300 ° F. Blanda alla våta ingredienser i en skål. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Blanda både våta och torra ingredienserna tillsammans för att skapa deg. Knåda degen tills alla ingredienser är väl blandat. Kavla ut till ca tjocklek ¼-tum. Klippa den till önskade former.

Smörj en plåt och lägg kakorna på det. Baka de hundkex i ca 45 minuter. Stäng av ugnen och låt dem där tills de är cool.

Vissa hundar kan vara allergiska mot vissa ingredienser som finns i glutenfria recept hundmat. I sådana fall kan du vill använda alternativ till dessa ingredienser eller undvika att använda dem alls. Till exempel, om din hund är allergisk mot ägg, kan du istället använda alternativ såsom frukt, grönsaker eller kött. All mat recept hund kommer att glutenfri så länge du inte använder någon av de kända glutenrika ingredienser.