ingefära bekämpning av skadedjur

Växande ingefära (zingiber officiale) är lätt nog, så länge anläggningen inte faller offer för skadedjur och sjukdomar. Men du kan minska risken för att detta händer genom att följa dessa enkla trädgårdstips.

Helst bör du inspektera varje anläggning noga innan dess införande till örtagård för att kontrollera att den är fri från sjukdom.

Om du lämnar en anständig utrymme mellan dina ingefära rötter, kommer du minska risken för eventuella sjukdomar sprids mellan växterna.

Växande ingefära i krukor är perfekt från denna synpunkt. Men var noga med att inte över vatten dem, eftersom detta kan göra rötter och rhizom (den del som vi faktiskt äter) röta, vilket skulle kunna döda hela anläggningen. Kontrollera att fatet potten står i inte är full av vatten, och se till att potten dränering effektivt. Ingefära gillar inte att bli vattenfylld.

Det är bäst att ha några klumpar av ingefära växer på olika platser din trädgård. På så sätt kommer du att kunna skörda en växt utan att skada rötter eller rotstockar av en annan. Skadade rötter kan släppa in röta och sjukdomar.

Ingefära är ganska skadedjur resistenta. Men i torra klimat växterna kan ge efter för spinnkvalster, så se upp för dessa i torra förhållanden. Om dina växter har attackerats, kan kvalster tvättas bort under en slang eller kran.