inramning garderob dörröppningar

Att bygga en extra garderob i ditt hem måste du börja med att skapa garderobsdörren ramen.

Steg 1

Få lite 2×4 brädor för att skapa garderobsdörrkarmen. Du kan bygga ramen platt på golvet och höja den upp på plats, eller så kan du bygga den på plats till att börja med. Varje metod har ungefär samma svårighetsgrad, så välj det som är mer bekvämt för dig. Om du väljer att bygga den på golvet, kom ihåg att bygga det åtminstone ¼-tums kortare från takhöjd. När du höjer ramen dina shims stänger gapet som skapas på toppen,. Steg 2

Klipp din kung dubbar till 3 ¾ inches lägre än den totala höjden av taket. Du bör ha en kung stud på båda sidor av dörren. Kungen dubbar är viktiga eftersom de andra reglarna kommer att lossna av dessa. Se till att du mäter och använder rätt material för dessa,. Steg 3

Spika en trimmer stud inne båda kungen dubbar. Trimmern stud bör skäras kortare än kungen stud eftersom de används för rubrik stöd,. Steg 4

Topplattan av dörröppningen måste ha fyra 7-tums bitar av plywood bifogade. Detta trä kallas en krympling stud. Krymplingen dubbar fäster vid nick huvudet mäts och kapas. Då är det fäst kungen dubbar,. Steg 5

Välj bredden för garderobsdörren och lägg trimmer dubbar innanför dörröppningen för att stänga i gapet till önskad bredd,. Steg 6

Gå tillbaka över och se till att dina dubbar alla spikade korrekt och tätt,. Det är allt som finns att bygga din egen garderob dörrkarm,. Ytterligare tips

Se till att du köper tillräckligt trä och har det kapas till den längd du behöver plus en tum eller två så att du kan göra justeringar hemma. Du kan alltid klippa det kortare, men om det är för kort för att starta måste du ersätta trä;. Se till att du använder rätt naglar för virket du använder. Om dina naglar är för liten för trä, riskerar du en ranglig ram. Det är också bättre att använda alltför många naglar eftersom alltför få kan vara förödande väg,. Om du kör in i problem med ramen, kan du alltid kontakta en pålitlig entreprenör för rådgivning. Många entreprenörer kommer att erbjuda samråd om gör-det-själv-projekt för en liten summa pengar. Inte rabatt värdefulla råd en professionell kan erbjuda.