måste hålla ned toalett handtaget för att spola? hur du reparerar

Steg 1 – Stäng av vattnet

Steg 2 – Skruva handtaget

Steg 3 – Ersätt handtaget

Steg 4 – Efterbehandling

Det finns många saker som du kan göra för att fixa en toalett som inte spola ordentligt, bland annat ersätter toalett handtaget. Handtaget kan fästas i ett antal olika sätt, till exempel genom att vrida det och skruva fast den igen, vilket är en enkel fix som kan göras i en liten stund. Ibland kan en läckande toalett kräver att du kallar en rörmokare, men kostnaden är ofta oöverkomliga, och du bör inte vara rädd för att ta på svåra uppgifter som kan göras på några minuter och kommer att hjälpa dig att spara en hel del pengar. Medan ersätter din toalett handtaget kan vara skrämmande, är det inte så svårt när du väl fått kläm på det, och bör inte ta alltför mycket av din dag.

Du kan göra detta genom att skruva ventilen som kan hittas under botten av tanken, och sedan spola toaletten för att bli av med så mycket av vattnet som möjligt från systemet. Du kan ta ut resten av vattnet, eller spola igen för att bli av med den sista biten. Du kan också använda en handduk eller svamp för att suga upp det kvarvarande vattnet.

För att göra detta måste du koppla den mekanism som förbinder handtaget till spolventilen. Ta bort detta sammanhang, som vanligtvis är plast, och du bör då kunna lokalisera bult som håller handtaget på toaletten. Skruva detta med din nyckel, och sedan dra ut bulten och handtaget samtidigt. Handtaget i sig kan vara repareras, så undersöker den noga. Om du ser några sprickor eller skador i metallen, kommer du inte att kunna rätta till detta problem.

När du har beslutat att kasta det gamla handtaget, måste du byta ut en del. Skruva loss bulten från den nya handtaget med din skruvmejsel, och tryck sedan på handtaget genom hålet i toaletten. Din bult bör skruva manuellt först, och sedan mer stadigt på basen av handtaget med skiftnyckel. Du bör då försöka att återansluta plast länken, även om det kan ta dig flera går.

Innan du avsluta projektet måste du byta ut vattnet i tanken, och slå på vattnet vid ventilen igen. När detta är gjort, vänta på tanken att fylla upp, och sedan använda din nya handtag för att tömma tanken. Om du har korrekt monterade handtaget, bör du kunna se vattenflödet genom att skålen, och det bör inte vara några problem.