avsluta din vinden: hur man bygger vinds väggar, del 1

Steg 1-Mät Attic

Steg 2-Cut Lumber

Steg 3-Cutting de Studs

Om du genomför en vindsvåning konvertering kommer du förmodligen att lägga till några väggar. Färdiga vindar har ofta små skiljeväggar som blockerar utanför den lägsta delen av en triangulär tak, separerar insidan av vinden från drag och fukt. Knä väggar ger en perfekt sätt att förvandla en gammal, övergiven vinden till en användbar extra rum som kan användas som ett sovrum, kontor eller annan livsrum.

I del 1 av denna guide lär du dig hur man mäter taket och takbjälkar att hitta rätt plats för väggarna, skära av plattorna för väggarna, och skapa dubbar för att passa dessa väggar. I del 2 kommer du lära dig att passa dessa till vinden väggen och avsluta dem väl.

Varning: I många länder är det olagligt att använda vindsutrymmet som livsrum. Kontakta din lokala byggnormer och fråga om eventuella nödvändiga tillstånd innan ett sådant projekt.

Att bygga dina väggar till rätt längd, mäta vinkeln på bjälken genom att lägga en bit av 2×4-tums timmer mot sidan av bjälken i ett vertikalt läge. Markera raden att vinkeln bildar tillsammans din 2×4. Använd din att såga längs denna linje. Du har nu en mall för bjälke vinkeln.

Med måttband, träna position virket mot toppen och botten av vinden och även beräkna längden av trä du behöver för att skapa toppar och bottnar takstolarna.

Innan du kan använda din mall för att göra reglarna för din vägg, måste du klippa topp- och bottenplattorna, som kommer att tjäna för att stödja väggen. Få några stora bitar av 2×4-tums timmer. Mät upp tillräckligt för att täcka längden på bjälken på vilken du ska montera på väggen, ta den första delen av virke över till geringssåg, och skära ner så att den passar precis in i väggen. Du kan behöva spika flera delar av din trä tillsammans.

Dessa plattor stöder väggen. Gör dem tillräckligt stor för att täcka hela sin längd. Se till att de läggs ut rakt mot väggen innan du börjar styckning.

Reglarna för väggen gå in mellan underläggsplattor och bidra till att stödja gips. Mät varje dubbar försiktigt och sedan klippa toppen och botten av pinn timmer tills du kan glida dem på plats mot underläggsplattor. En sluttande gemensam skulle förmodligen vara bäst för detta.