bergvärmepump vs luft värmepump

Kosta

Effektivitet

Miljö

En bergvärme är ett utmärkt sätt att värma ditt hem samtidigt minska dina koldioxidutsläpp. En luftvärmepumpen är också en stor post som kan hjälpa dig att uppnå samma mål. Även om båda dessa enheter har många fördelar, det finns också ett antal skäl till varför du kanske väljer att föredra den ena över den andra. Vid val av bergvärme eller luftvärmepumpen kommer du att besluta om vilken typ av enhet som du känner har mer att erbjuda din omgivning.

När du väljer mellan dessa två typer av värmepumpar, bör du definitivt titta på kostnaden. Detta är särskilt viktigt när det gäller geotermisk enheten, eftersom detta kommer att ha en hel del kostnader för arbetskraft och installation som kanske inte är så tung med luftkällan. Geotermiska enheter levereras med en skattelättnad från den nationella regeringen, som bidrar till att göra de ursprungliga utgifterna mycket mindre.

Den luft värmepump har en nackdel i det att det inte är mycket väl känt, och människor är inte säker på vad att förvänta sig från enheten. Medan pumpen så lite känd, är det inte förvånande att det fortfarande finns ett stort pris på sin första inköp, som kan förhindra många människor från överväger att det är ett bra köp. Detta inkluderar myndigheter, som kan vara mindre villiga att erbjuda skattelättnader, rabatter och annan fördelar för en luftkälla pump än för bergvärme, som är välkänd. Detta kan kosta dig dyrt när det gäller att göra den första betalningen.

Både luftkällan och bergvärmepumpar är nästan i toppen av klassen för sin förmåga att minska mängden bränsle som du behöver för att bränna för att få ditt hem helt varm. Luftvärmepumpar kan spara cirka 40 procent i enbart bränslekostnader, och som ser mycket trevlig på papper. Geothermals är ungefär samma belopp när det gäller besparingar på vissa typer av uppvärmning, även om du kanske upptäcker att det finns en mer konsekvent produktion av värme från den geotermiska än från luftkällan, beroende på styrkan av vind som senare gör.

Båda dessa källor anses vara miljövänlig, med hjälp som de gör den naturliga värmen från jorden som sin källa. Geotermiska enheter tenderar att vara något större, per mängd bränsle som används, än luftkällan, och kan också ha en mycket mer grävande och jord bort innan en god värmelager finns. Detta kan påverka miljön negativt.

Den luft värmepump kräver ett stort block som är pumpens upptagningsområde, och detta kan göra omgivningen ser oattraktiv. Det kan också vara otymplig, så du kanske upptäcker att du föredrar formen på geotermisk enheten, trots behovet av ökad grävning.