effektiviteten av strålnings tak värme

Hur Radiant Tak Heat Works

Värmer rummet

Zone Värme

Warming Mer

Uppvärmning av ett rum med strålnings tak värme kan ge en god rumstemperatur och är mycket energieffektiva. Detta innebär att installera värmegolv i ditt tak låter dig spara på uppvärmningskostnader och även i viss mån minska dina utsläpp av växthusgaser. Använda Strålnings värme kan också ge en jämn värme över rummet, snarare än att placera den nära kylaren, och hoppas att det kommer att resa till andra områden. Vissa människor är förvånade över hur väl en strålande takvärmare kan värma ett rum, men fortfarande orolig för att det inte är det mest effektiva sättet att använda strålningsvärme.

Logiken i att använda strålningsvärme i taket kan tyckas saknas. Alla vet att varm luft stiger. Med hjälp av en takvärmare, därför verkar strida mot syftet med uppvärmningen i rummet. Däremot kan takvärme fungerar mycket effektivt, och det är fullt kapabel att värma ett rum. Det gör detta genom att överföra värme skapas i taket till det omgivande området, genom en process som kallas “värmestrålning”. Denna teknik innebär att värme färdas genom hela rummet, den heta “strålar” resa från strålningsvärme elementet tills de når en yta. Till skillnad från vanliga värmare, som värme med hjälp av konvektion, eller värmande luft närmast värmekällan, strålande tak enheter använder en mycket högre andel av strålning överföring.

Värmen rör sig bort från taket, körning framåt tills den träffar en yta, såsom en vägg, golv eller ett objekt eller möbler. Poster som inte tidigare utsatts för värme nu värmas av strålningsanordningen, och är vanligtvis något varmare än den omgivande luften. Områden som är “kallare” är mer benägna att locka värmestrålar till det, vilket innebär att det kommer att värma upp snabbare. Detta innebär att du kommer att eliminera problematiska “kalla fläckar”, som vanligtvis inte berörs av konventionella värmesystem.

Strålnings värme är också mer effektivt om du bara vill värma en del av ett rum. Zonuppvärmning kan fokuseras på ett område, till exempel datorterminaler eller ett matbord, där det krävs mer värme på en regelbunden basis. Detta är mer effektivt än att bara använda en konventionell kylare, som kommer att försöka att värma upp hela rummet med hjälp av konvektion oavsett var värmen mest behövs.

Ett av de största problemen med konvektionsvärme är att den lätt kan blockeras av möbler eller stödväggar. Stora soffor framför en konvektion värmaren blockera någon värme kommer in i resten av rummet, även om baksidan av soffan blir varm. Strålnings värme undviker detta genom fallande lika tvärs över rummet, så att stora möbler inte kommer att hindra värmen från uppvärmningen hörn eller isolerade områden. Detta är mycket mer fördelaktigt, och det betyder också att värmaren kräver mycket mindre energi för att värma rummet till en acceptabel standard.

Strålnings värme kan vara mer effektiva på att värma ett rum än konventionella värmesystem, såsom radiatorer, och kommer att bidra till att minska bränslekostnaderna om de används på ett klokt sätt.