elektrisk golvvärme uppvärmningen

När en husägare tänker på att bygga eller remodeling ett badrum eller kök, golv är ofta den viktigaste komponenten i rummet övervägs. En billig design touch som inte syns, men säkerligen kände, är golvvärme uppvärmning.

För golv, keramik, skiffer eller marmor kakel är attraktiva och hållbara alternativ till trä, matta eller vinyl. Ögonen uppskatta skönheten i klinkergolv, men fötterna märker bara kylan. Och vad synd att gömma en vacker våning i ett kast matta!

De flesta människor känner sig bekväma med lufttemperaturer på 65-75 grader Fahrenheit, och tenderar att känna sig obekväm om det finns mer än en fem graders skillnad i yttemperaturen (80-85 F) mellan huvudet och fötter. En barfota ger en omedelbar indikation på komforten av ett givet golv. Av detta skäl, kan kakel inte användas.

Överväg: Med bara en liten mängd värme dras från en fot, mattfibrer varma nästan omedelbart till “fot” temperatur. En keramiska plattor kan inte tävla i denna kapplöpning, dess massa behöver mer kroppsvärme under en längre tid. Det skulle ta ungefär en halvtimme för varje steg som tas på en 68 F marmorgolv att värma 15 grader mellan det och en obekväm 83 F barfota!

Denna oro elimineras med en golvvärme värmesystem.

De två vanligaste strålande golv uppvärmningen system är vattenburna, vanligtvis ett helt hus värmelösning som används inte bara för golv, eller elektriska. Elektriska system är billiga nog för enkelrum applikationer jämfört med vattenburna golvuppvärmningssystem som använder dyr pannor och rör för att alstra strålningsvärme.

Lämplig för ny- eller ombyggnad applikationer, elektriska golv uppvärmningen system innefattar ett nätverk av kablar, ibland monterad på rektangulära mattor, installeras i morteln strax under plattorna. Dessa kablar Värm försiktigt plattorna, som arbetar på vanligt hushållsnätet. När du använder en behörig elektriker rekommenderas för dem som inte bekväm att arbeta på elektriska installationer, dessa system är i allmänhet lätta att installera. Användningen av ett system kommer inte att äventyra integriteten för kakel installation.

Utforma ett golv uppvärmningen installation kräver först en bestämning av det område som skall värmas. Beräkna den totala ytor kommer att kräva att samla in information från ritningarna i rummet eller faktiskt mäta själva området. Det bör noteras att områden under fåfänglighet eller skåp, under armatur eller otillgängliga områden som inte bör ingå. När man gör de beräkningar som det är lämpligt att utforma en layout som beaktar den faktiska användningen och trafikmönster i det område som skall värmas. Det är mycket viktigt att beräkna ytor exakt. Använda försiktighet mäta och beräkna området kommer att bidra till en korrekt installation.

Använda ytor som beräknats ovan, husägare eller entreprenör väljer lämplig produkt ansökan. Easy Heat varma plattor kablar finns som en off-the-shelf köp i ett växande antal distributionskanaler, vilket minskar tid i inköp och installationsprocessen. Mat tillverkarna kan ta flera veckor att skapa skräddarsydda mattor för en viss tillämpning.

Ett komplett system ofta kan installeras med hjälp av en borrmaskin och andra vanliga handverktyg. Installationsprocessen kan genomföras i tre faser som sannolikt kommer att motsvara med byggfasen i ditt hem eller byggnad.

Phase One

Under den elektriska grov-in, kommer de komponenter i monteringssatsen installeras. Utloppslådan bör placeras i väggen direkt ovanför det område som skall värmas. Hänsyn bör tas till platsen för andra elektriska apparater när du installerar lådan. Lämplig för maskinell matning bör föras till lådan i denna fas.

fas två

Efter avslutad gips och omedelbart föregår kakel installation, bör kablarna installeras. För att förenkla detta förfarande är en speciell mall medföljer varje kabel för att säkerställa korrekt avstånd. Varje kabel innefattar även en lämplig mängd av clips och skruvar för att på rätt sätt anbringa kablarna till golvet.

fas tre

Den sista fasen kräver installation av kontroll och anslutningen till strömkällan. Komplett kopplingsinstruktioner medföljer varje termostat. När de är färdiga, kan kretsen aktiveras.

Flera alternativ finns för att styra en golvuppvärmningssystem. Ett system kan kopplas med en lämpligt rankade omkopplare för manuell på / av kontroll, även om användningen av en termostat för maximal komfort kontroll och energibesparing rekommenderas. Termostater har oftast byggda i on / off-switchar för att systemet ska stängas av under semestrar eller vid andra tillfällen när de inte behövs golvuppvärmningssystemet. Idag, en husägare kan hitta golv uppvärmningen termostater, som Easy Heat FTS-1, med sofistikerad programmeringsfunktioner också.

Med hjälp av en termostat kan en typisk golvuppvärmningssystemet vara billig i drift. Husägare kan besöka US Department of Energy Energy Information Administration hemsida på www.eia.doe.gov att bestämma typisk elektrisk användning. Använda Easy Heat varma plattor kvadratfot driftkostnad för 40 kvadratfot, resulterar i ett pris av $ 0,008 – mindre än en cent per kvadratfot per dag, eller 32 cent per dag för 40 kvadratfot golv.

Mer information om elektrisk golvvärme uppvärmning är tillgänglig via telefon avgiftsfritt, 877 / EASYHEAT, eller på Internet på www.warmtiles.com.