elstängsel reparation guide

Steg 1: Felsökning ett elstängsel

Steg 2: Byte Isolatorer

Steg 3: Ta bort Möjliga Shorts

Steg 4: Skarv Wires

Steg 5: Kontrollera Joints

Anmärkningar om elstängsel Säkerhet

Med ett elstängsel kräver mer underhåll än de flesta andra typer av stängsel. Du måste förhindra tillväxt av ogräs eller buskar på ledningar och inspektera staket för raster och skador på isolatorer. Följ stegen nedan, och din elstängsel kommer att vara en felfri enhet för många år framöver.

Att felsöka elektrisk stängseltråd, behöver du ett staket testare. Denna enhet är lite mer än en ljus med två ledningar, en som sätts i marken, och den andra är rörd mot naken stängseltråd. Om ström kan flyta genom stängslet, kommer ljuset på testet blinka i takt med pulserna hos effekt som skickas ut från elstängslet laddaren. Underlåtenhet att lysa upp indikerar att det finns ett avbrott eller direkt kortslutning i stängsel som måste korrigeras.

Plast isolatorer för elstängsel kan skadas med tiden, och kommer att börja att tillåta elektricitet till båge tvärs från viran till en metallinlägg, eller till och med bara en spik. När en dålig isolator hittas är den enda korrigering för att ta bort den gamla isolator och installera en ny. Några isolator klipp på utan verktyg, och andra kräver användning av en hammare eller tång.

Borsta och ogräs växer för nära ett elstängsel kan orsaka delvis eller fullständig shorts. Bladverket behöver inte ha fysisk kontakt, men bara behöver vara inom ungefär en tum av tråden. Med användning av en machete, hålla stängslet fri från växttillväxt. En god vana att komma in är att kontrollera hela staketet minst en gång i veckan, plus extra uppmärksamhet om ett problem uppstår.

Fallande trädet lemmar är en av de vanligaste sätten för elektrisk stängseltråd att bryta. När detta händer, koppla bort strömmen till laddaren, och skarva de två ändarna tillsammans med en tång. Om stängsel inte har tillräckligt med slack som skall skarvas ihop, lägga till en kort bit stängseltråden mellan de brutna ändarna för att överbrygga klyftan.

Om allt verkar vara i sin ordning, men stängslet fortfarande inte fungerar, kontrollera fogarna i ledningarna. Börja med att se till att jordledningen är korrekt installerad och kontrollera eventuella skarvar i fäktning. Om en gemensam hittas där trådarna hänga löst tillsammans, tätt upp det genom att vrida ändarna på skarven med en tång.

Bryt alltid strömmen innan arbete på ett elstängsel. Kom ihåg att den största faran från ett elstängsel är inte från elektrisk ström, men från brand. En torr grässtrå eller en fallande barr kan skapa en kontakt mellan marken och staketet, och antända som eld fnöske. Detta är anledningen till att det det så viktigt att stängslet kontrolleras regelbundet.