främre broms reparation: hur man kan förhindra bromsok fastnar

Steg 1 – Lyft främre änden av bil

Steg 2 – Ta bort Tire

Steg 3 – Spray Bromsrengöring

Steg 4 – Ta bort Skjutmått

Steg 5 – Sand bromsbelägg

Steg 6 – Rena Pins i Caliper

Steg 7 – Byt Calipers

Steg 8 – kantpress Pedal

Om du inte tar hand om eventuella främre broms reparation frågor som du kan ha du kommer att bära ut kuddar och rotorer för tidigt. Detta kommer sedan att leda till mer kostsamma reparationer som kunde ha tagits om hand på förhand. Ett av de problem som är ganska vanligt för många människor är att fram bromsok fastnar. Detta kan inträffa på grund av enkel smuts, rost, eller att dynorna inte fungerar. Om du upplever problem med dina bromsok, här är stegen för att vidta för att förhindra dem från att fastna.

Att komma åt bromsoket du kommer att behöva ta bort framdäcket. Använd en kraftig domkraft och börja höja den främre änden av fordonet från golvet. Placera jack ställning, en på vardera sidan, på fordonets ram, precis bakom hjulen, för att hålla bilen säker medan i luften. Lita aldrig på användningen av en domkraft för att hålla bilen avbrytas.

När bilen lyfts i luften kan du använda en mutterdragare för att ta bort muttrarna från framdäck. Håll muttrarna tillsammans så att du vet var de är när du är klara med projektet. Ta däcket och dra av det från av klackarna och plats i ett område från arbetsutrymmet.

Ett sätt att hålla dina bromsok från fastnar är att ge dem en bra spray med bromsrengöringsmedel. Det finns tillfällen då vägsmuts, bromsdamm och andra partiklar kommer in i bromsok får dem att “gummi” upp och stick. Bromsrengöringsmedel hjälper tränga in i bromsok och lossa dem.

Använd din hylsnyckel och ta tjocklek bort från bromsklossen och rotorn. Inte avbryta bromsok med bromsen enda raden. Detta kan leda till att linjen för att bryta, eller läckor bildas. Håll den med en kort bit snöre eller ett bungee rep.

När tjockleken är fri från rotorn kan bända ut bromsbeläggen. Ibland rost kommer att samlas på kanterna av bromsbelägget och orsaka tjocklek att hålla. När du har dynan i dig händer, använda en del 500 grit sandpapper och slipa bort rost eller smuts. Sand ner tills du ser ren metall på plattan. Placera dem tillbaka i bromsoket när du är klar.

En enkel pin ligger i tjocklek kan bli smutsiga med fett och orsaka hela enheten att hålla. Använd någon anti-Gripa vätska på stiften och placera dem tillbaka på plats.

Komprimera bromsok med en klämma och placera den tillbaka på rotorn.

Har någon trycker på bromspedalen några gånger för att se till att bromsok fungerar och inte fastnar rotorn. Sätt däcket igen och sänka bilen tillbaka.