gas torktumlare reparation hjälp för ingen värme

För 15 år, arbetade Dave Donovan som en elektriker för University of Pennsylvania, där han specialiserade sig på elinstallationer, felsökning, underhåll och reparation i både bostäder och industriella miljöer. År 2005 Dave gjort övergången från att arbeta på elektriska system och hem saneringsprojekt att skriva om dem.

Den tvättmaskin och torktumlare finns två apparater som lätt kan tas för givet. Medan de arbetar, är de sällan ges en tanke, men när en eller de andra bryts ned, kan inverkan på ditt liv vara förvånande. Tänk på vad livet skulle vara utan torktumlaren. Plötsligt är ditt hem fylld med kalla, våta kläder hänger på galgar. Efter flera dagars torkning kläderna är hård, skrynkliga och de fortfarande luktar lax du gjort för middag igår.

Förutom besvär för hängande kläder, kan en torktumlare som inte värmer även SAP din sprit. För vissa, våga torken bara för att finna en våt röra inuti är nästan lika deprimerande som en lång tid vän berätta deras vänskap är över. Ok, kanske det är lite dramatisk, men du får idén.

När en gas torktumlare tumlar men inte torr, kan det ha en av följande problem

Även om det verkar vara en tvätt lista över potentiella problem, är orsaken oftast tillskrivas begränsad luftflöde, en dålig termostat eller en dålig tändare.

Fastställande av en gas torktumlare Air Flow

Om du kan känna lite värme i din gas torktumlare men kläderna tar evigheter att torka eller inte torka alls, kan dålig luftflöde vara problemet. Men ännu mer än besvär, kan dålig luftflöde genom en gas torktumlare vara en potentiell säkerhetsrisk. Det är viktigt att du regelbundet kontrollerar luftflödet på torktumlaren för att förhindra den från att bli en brandrisk.

Med tork igång, gå ut och lägga handen över utblåsventilen. Om luften som kommer ut ur ventilen är svag, ta ventilen till lint clog. Om du rengör ventilen och flödet är fortfarande svag, kontrollera fiberfällan på insidan av torktumlaren. Fiberfällan bör rengöras efter varje belastning. När du rengör ludd fällan, titta bakom torktumlaren att se till att utloppsslangen är ansluten till utsidan ventilen och leta efter några veck på slangen som kan hindrar flödet av avgaserna.

Testa termostaten på en gas torktumlare

Gas torkar har ett antal termostater som reglerar temperaturen inuti kammaren. De är vanligtvis små, silver skivor och de kan ibland grupperas tillsammans. Beroende på vilken modell av torken, kan de vara belägna under fiberfällan, på fläkthuset eller inuti ventilationsledningen. Dra alltid ur torktumlaren innan testa termostater.

När du hittar termostaterna kontrollerar trådterminalerna för eventuella trasiga kablar eller korrosion. Ta sedan bort kablarna och ställa in flera testare att läsa ohm (X1 på de flesta testare). Tryck på en sond till varje plint. Vid rumstemperatur, bör termostaten erbjuda en läsning av noll. Om du får en läsning av oändligheten, är termostaten dåligt.

Testa Igniter på en gas torktumlare

De flesta gas torktumlare har en av två typer av tändanordningar, en gnista-typ eller en glöd-typ. Det bästa sättet att testa tändaren är att titta på det i handling. Ta bort åtkomstpanelen på framsidan av torktumlaren. Ställ torktumlaren att köra på högsta temperaturinställningen och starta maskinen. När du tittar brännarenheten, leta efter gnista eller skenet av tändaren. Om du har gnista-typ och det fungerar inte, kommer det förmodligen att behöva servas av en professionell reparatör. Om det är glöd-typ tändare, kan du utföra ett test med hjälp av din multi-testare.

Ta bort de två kablarna från tändaren och kontrollera alla anslutningar för korrosion. Om allt verkar i gott skick, ställa in flera testare att läsa ohm (X1) och tryck på en sond till varje terminal. Om du får en läsning av noll eller oändligheten, är tändaren dåligt. En bra tändare kommer att ha en läsning av någonstans mellan 50 och 600 ohm.