glas monter vs plast

Varför välja Glas?

Varför välja plast?

Fördelar och nackdelar av glas

Fördelar och nackdelar med plast

Vilket är det bästa valet mellan ett glas monter och ett plast monter? Om du gör eller köper en display skåp för show ändamål, måste du skapa dina önskemål på byggmaterial och det bästa sättet att visa upp föremålen inuti. Är ditt fall kommer att vara av glas eller plast frontman eller göras helt från bara ett material? Läs vidare för att lära fördelarna och nackdelarna med både glas och plast för användning i montrar.

Glas är resistent mot kemiska reaktioner. Det kan också lätt rengöras med hjälp av en lösning av vinäger och en ren trasa. Glas är också värmebeständigt, men tänk på att extrem värme eller kyla kan göra att glaset spricker. Glas kan också etsas för dekorativa ändamål och kan se vacker om de används på ett glas monter.

Att använda glas som den främre sidan av en monter kommer att erbjuda en klar och fri sikt av innehållet inuti. Damm kan lätt borstas bort.

Plast är ett mjukare akrylmaterial och kommer att repa mycket lätt. Dessutom är plast mindre tydlig och bara har en öppenhet rating på cirka 93 procent. Detta gör det tydligt nog att se igenom, men det är inte så klart som glas. Även plexiglas, som har använts på montrar under många år, är föremål för lätt repor och ytskador.

Plast smälter vid betydligt lägre temperaturer än glas, kunde så extrem värme förstöra montern och objekt inuti. Emellertid är uppsidan att det är plast är billigare än glas på grund av kostnadseffektiv bearbetning.

En uppenbar nackdel med glas är att en monter kan splittras fullständigt om det faller eller något tappas på det. Men det är klart glas och har utmärkt sikt. Glas är skörare än plast eller plexiglas så den behöver mycket mer vård under hantering.

Glas är oorganisk och är en produkt av fusion. Glas blir kyls med en övergång, vilket gör det mer solid som följd. Glas är tyngre än plast så om du funderar på en vägghängd montern, måste det mycket fasta infästningar.

Glas är högreflekterande jämfört med plast eller plexiglas så det blir en avsevärd minskning av skuggor och reflexer om du väljer att använda plast.

Plast är splittras resistenta, vilket gör det säkrare jämfört med glas. Om montern tappas eller faller från väggen, kommer plasten bryts rent till färre bitar medan glas kommer att splittras fullständigt och lämna farliga skärvor och små bitar på golvet.

Plast är lättare än glas så när en monter är placerad på en vägg, kommer det att finnas mindre total vikt för att överväga. Plast kommer också filtrera ut mer ultraviolett ljus än glas gör. Statisk elektricitet byggs upp snabbare på plastytor så montern kommer behöver rengöras oftare.

Plast är inte så lätt att återvinna så glas så de som är medvetna om miljöfrågor skulle normalt förväntas välja glas för sina montrar.