gutter läckor: identifiera vanliga orsaker

Orsak # 1: Sprickor

Orsak # 2: Hål

Orsak # 3: Leder

Hur man löser Läckor

Tillräckligt med tid, kommer gutter läckor våren i alla material från galvaniserat stål och aluminium till PVC. Vissa material är mer hållbara än andra, även om. Facto detta tillsammans med priset i beslutet av vilken typ av gutter material att gå med kan göra frågan om rännan läcker en mindre frekvent ett. Den vanligaste gutter materialet galvaniserat stål. Det är relativt billigt och tålig nog för att motstå alla typer av väder. Aluminium rännor är ett alternativ. De tenderar att hålla längre, men de är benägna att bucklor. Med metall rännor, de vanligaste orsakerna till att läcka falla i 3 kategorier: sprickor, hål och felplacerade leder.

Galvaniserat stål är särskilt utsatta för denna händelse. Rännorna måste målas om varje några år beroende på vädret de utsätts för. Efter tiden kommer extrem kyla betona och spräcka stål, särskilt som färgen börjar att chip bort. Den mest sannolika platsen på rännorna för sprickor uppstå är i sömmarna eller någonstans att separata delar möts, såsom hängslen eller gutter spikar. Överallt där det finns en öppning finns en större chans för vatten och rost samlas under den skyddande färgbeläggningen.

Hål i rännor kan orsakas av ålderdom, men de kan också indikera att poolade vatten har bildats rost på platser. Detta, i sin tur, har ätit genom metallen och orsakade en läcka. Om rännor kontinuerligt igensatta med löv och annat skräp eller om de inte är korrekt lutande, står vatten en bättre chans att pooling. Så småningom kommer detta att leda till rost, korrosion och läckage.

Förmodligen den vanligaste orsaken till läckande hängrännor är felplacerade lederna. Anslutningsstycken såsom armbågsleder våren ofta läcker helt enkelt från att felaktigt installerade. Om vatten är blockerad från dess utgång genom downspout, kommer det att söka minsta motståndets väg. Om det finns en anslutande gemensamt i närheten, är det sannolikt att vattnet kommer att göra det genom. Fastställande läckande skarvar kräver klättring upp till rännorna och antingen flytta kontakten eller byta ut den. Det är emellertid en enklare fix än spruckna eller rostar rännor.

Det bästa sättet att ta hand om läckande hängrännor är att undvika de omständigheter som orsakar dem. Rengör din rännor två gånger om året. Se till att de är ordentligt lägrade så att vattnet rinner neråt och ut. Installera blad vakter så att de inte kan täppa upp med skräp som blockerar vatten. När det är dags att byta rännorna, överväga ett material såsom aluminium, som kan installeras sömlöst. Detta skapar mindre av en chans för läcker. PVC är ett annat alternativ, som är koppar, även om koppar stuprör är mycket dyra. Det finns även gutter lösa rännor som bryter upp fallande regnvatten i pärlor som hamnar utanför ditt hem. De är olika, men med dem finns det ingenting att rengöra.

Om du gör upptäcker en läcka i ditt stuprör, är det bäst att ta hand om det genast innan det blir ett verkligt problem. Läckande rännor kan skada sidospår i ditt hem liksom grunden om de lämnas utan uppsikt.