kakel vs oglaserade keramiska plattor

kakel Glas

kakel Damage

kakel Färg

kakel Använd

Villaägare förbereder sig för att installera kakel i sina hem har möjlighet att använda oglaserade eller kakel. För att förstå och nackdelar med var och en av dessa typer av plattor, se tipsen nedan.

Vid glaskeramikplattor, är bisque (kakel kroppen) belagd med en glasyr av färgad, flytande glas, sedan bakas vid höga temperaturer. Denna beläggning sätter färg och konsistens av kakel yta och skyddar den från fläckar.

Kakel ytor som är repad, märkta, eller flisas kan inte repareras. Oglaserade plattor, å andra sidan, är inte mottagliga för denna typ av skador på grund av att kakel färg ställs in i bisque, snarare än endast i plattan yta

Plattor som är glaserade kan erbjuda ett mycket bredare utbud av färg och design än oglaserade kakel där färgen bestäms av mineraler läggs till plattan, såsom silver, guld, kvicksilver, koppar och zink.

Kakel, på grund av dess sårbarhet för repning och annan skada ytan, typiskt för användning i hushåll. Oglaserade kakel, används främst i företag och andra typer av offentliga platser.