montering ditt barns bilbarnstol

Med hjälp av en bakåtvänd bilbarnstol verkar enkelt, tills den första gången som du försöker installera den. Vid de flesta barn passagerarnas säkerhet Kontrollpunkter, visar det sig att så många som 98% av platserna inte används på rätt sätt. Eftersom syftet med sätet är att skydda ditt barn från skada, gör det inte meningsfullt att använda stolen felaktigt. Denna artikel diskuterar de bästa sätten att installera och använda bilbarnstol.

Innan du börjar

Det är förmodligen bäst att installera sätet utan barnet runt, så att du kan se till att du vet vad du gör utan att bli distraherad. Samla din bil bruksanvisning och din bilbarnstol installationsanvisningarna -Du behöver båda. Det första du behöver veta är vilken typ av bilbälte är i bilen. Vissa säkerhetsbälten kräver en låsbricka, som kommer att levereras med alla nya bilbarnstol. Om bilen är ganska ny det inte kommer att behöva låsa klipp.

Välj det säkraste stället att sätta bilbarnstolen. Bakåtvända bilbarnstolar får aldrig placeras i framsätet på en bil med passagerare fram krockkuddar. Om krockkudden skulle blåsa, skulle det slam på baksidan av barnets huvud, vilket kan leda till allvarliga skador eller dödsfall. Istället satte bilbarnstolen i en av baksätet.

Montering av säte i fordonet

Bakåtvänd säten måste installeras så hårt att de inte kan gå framåt, inte heller bör de röra sig mer än en tum från sida till sida när du drar på sätet. Påtagning av säkerhets detta tätt kan kräva att du trycker på sätet med din egen vikt, även sätta ditt knä i sätet för tryck, samtidigt som du drar bandet så hårt du kan.

Säkerhetsbältet måste dras genom rätt bältesbanan. Du kommer att finna att konvertibla säten erbjuder mer än en väg, så att installera det i bakåtvänd position kontrollera installationsmanualen som kom med sätet för att vara säker på att du använder den rätta.

Fordon som tillverkats efter 2002 kan erbjuda låssystemet, som var avsedd att vara ett enklare sätt att se till att en plats är korrekt monterad. Besök gärna vår artikel om LATCH om bilen har detta system.

Att sätta barnet i stolen

Att få själva sätet korrekt installerad är bara halva striden. När du har gjort det, måste du se till att ditt barn också är korrekt monterad. Stolen har förmodligen flera platser för bältena, välja de direkt vid eller strax under barnets axlar. Om ditt barn bär en tung rock, vara noga med att lossa banden för att göra plats för extra kläder – sedan åt dem igen nästa gång pälsen är avstängd!

Nästa, placera barnet i stolen och spänna fast honom i säkert. Titta noga på vinkeln på huvudet. Spädbarn kan inte stödja sina egna huvuden, så det är viktigt att hans eller hennes huvud inte tillåtas att floppa framåt. Din plats kan ha en vinkel justerings att hjälpa dig att få denna rätt. Om det inte har en justering, eller om du inte kan få vinkeln på sitsen till rätt position, använd tätt rullade handdukar att stödja basen av sätet (där baksidan av bilens säte möter bilsätet).

För ytterligare stöd

Montering av barn i en bilbarnstol på rätt sätt är inte lätt. Fordon, deras sitt former, bilsäten, och barn är alla olika. Om du har frågor om ditt barns säte, överväga att besöka ett barn passagerarnas säkerhet Checkpoint http://www.usa.safekids.org/skbu/index.html att låta en tekniker visa din bilbarnstol installation. Han eller hon kommer att ge dig tips om montering av sätet korrekt – och kan även hjälpa dig att spara ditt barns liv.