skörda din fikonträd

När är det mogen?

Nästa års skörd

Din fikonträd kan ha två avverknings gånger under växtsäsongen, på våren och hösten. Vanligtvis det senare är den tyngre grödan. Du bör endast välja fikon som är helt mogna. Fikon kommer inte mogna när de tas bort från trädet.

Fikon är mogna när mjuk. Du bör också kunna titta på frukten för att se om det är moget. Frukten kommer att börja böja från grenen, nästan hängande. Ett annat sätt att du kan säga är att frukten försiktigt lossnar trädet utan mycket hjälp. Om det stannar på trädet och kräver rycka eller skärning, det är inte mogen. Om du samlar frukt när den faller till marken kommer det också att vara redo att äta eller lagras.

En del av varje års skörd är att rensa bort gammalt trä från den säsongen. Du bör göra detta omedelbart efter plockning din huvudgrödan. Om du inte gör det omedelbart, är det bättre att hoppa över beskärning till nästa år jämfört med en vinter beskärning. Du kommer inte att ge trädet tillräckligt med tid att läka och gör dig redo för nästa skörd.

Frukt från ett fikonträd i princip kommer till dig när den är klar. Se till att avsätta tid för att skörda din frukt så att det inte går till spillo på marken. Om detta händer kan du kompostmaterial frukten eller se om det finns någon användning för mycket mogen frukt i ditt område.