snabbt och enkelt underhåll tips som hjälper dig våren i däck säsong

Återställa, Avslutning och underhålla

Rengör det

inspektera Det

ljusare

Gör klart det

bibehålla det

ämnen

Charlie Jourdain är ordförande i Kalifornien Redwood Association. Nå honom på charlie@calredwood.org eller 888-CAL-REDWOOD. Grundades 1916, är Kalifornien Redwood Association en av de äldsta branschorganisationer inom träindustrin. Från allra första början, har föreningens huvuduppgift varit att främja furuprodukter och utbilda byggare

Oavsett var du bor, är Spring den perfekta tiden på året för villaägare med däck för att investera lite tid i vissa förebyggande underhåll. Inte bara kommer det att hjälpa förlänga livslängden på dina däck, men du kommer också att spara pengar på dyra reparationer senare och njuta av dina däck längre in årstiderna.

Exponering för väder och vind kan påverka trall och utomhus material. Det är en liten investering i tid för att säkerställa att värdefulla ytor som erbjuds av ett däck kommer att fortsätta att lägga till värdet av ditt hem. Så här är några påminnelser från California Redwood Association.

Börja på en yta nivå genom att kontrollera integriteten hos dina däck avslut för att avgöra om den befintliga däck yta är fortfarande intakt eller behöver återställas. Ett enkelt sätt att ta reda på: häll en kopp vatten på däck yta, om vattnet inte pärla upp, är det dags att återställa finish.

Det första steget i lackering dina däck är en grundlig rengöring. CRA rekommenderar en lösning av en kopp TSP och en kopp flytande hushållsblekmedel i en liter vatten. Andra rengöringsmedel som Simple Green och syreblekmedel kan också med framgång användas. Skrubba lösning med en lång hanteras borste och låt det sitta i 15 minuter eller så innan noggrant skölja med en trädgårdsslang. Medan Powerwash kan vara ett värdefullt verktyg i händerna på en professionell, bör husägare använda med försiktighet för att undvika skador på däck.

Med däck ytan ren, ta en promenad runt ytan och utföra en visuell inspektion – leta efter lösa naglar som kan ha arbetat upp från ytan under det senaste året, lägga till överdimensionerade däck skruvar där det behövs, se om några skivor kan använda slipning eller ersättning. Också tillbringa ett par minuter att inspektera under däck, letar efter några skämda reglar, huvudbok eller inlägg. Vissa skogar, som furu, har ett överflöd av naturlig styrka och skönhet som varar i decennier utan att slå sig eller spricker. Tar tid att inspektera och åtgärda eventuella problem tidigt gör din däck sist ännu längre.

En trä vitmedel bör tillämpas på dina däck yta nästa. En oxalsyra-baserade vitmedel återställer färgen till trä och kommer att ta bort de vanligaste träskyddsmedel inklusive tannin och rostfläckar. Var noga med att följa tillverkarens anvisningar för ansökan. Skölj ytan noggrant efter några kemikalier används.

Nu är det dags att tillämpa en hög finish specifikt utformade för trädäck. Dessa är oftast oljebaserade formuleringar som ger skydd mot fukt, solljus och mögel. Undvik tydliga generiska vatten säl produkter av. Applicera med en borste och undvika att tillämpa i direkt solljus eller när regn förväntas inom de närmaste dagarna. Följ alla andra tillverkarens instruktioner som finns tryckta direkt på behållaren.

Dina däck är redo att njuta av igen, men det finns några enkla underhålls steg du kan följa året runt för att hålla din hårt arbete arbetar hårt för dig ännu längre. Här är några snabba tips för att hålla dina däck i form som tar bara några minuter av tid varje månad

En väl underhållna däck tar inte mycket tid att hålla det ser och känner ny, och kan ge dig många år av glädje och njutning samt lägga långsiktigt värde till ditt hem. Att ta hand om dina däck är något du kommer att uppskatta varje gång du drar upp en stol att sitta på den, dela en måltid med vänner, eller njuta av din tid med familj.