trädgård brobyggnad: 3 tips

Bridge Construction Kit

Den typ av trä

Storleken på bron

En trädgård bro är en underbar dekorativt element som kommer att göra någon trädgård verkar mer charmig. En liten trädgård bro kan läggas över en liten ström från en koi damm eller över en liten dal eller dike. Din bro behöver bara vara tillräckligt stor för att fånga ögat och spänner det lilla utrymme du har valt.

Om detta är ditt första försök att bygga en liten trädgård bro, överväga att börja med en bro kit. Detta kit kommer med allt material och hårdvara som du behöver samt instruktioner om hur man bygger bron. Du kan hitta kit i många olika stilar. Överväga det övergripande utseendet på din trädgård som du väljer för att köpa. Du kan hitta kit i japanska stilar (perfekt för Koi dammar eller Zen trädgårdar), avgränsades stilar (för en mer rustik stil) och även sten.

Vissa skogar är mörkare än andra. Du kommer att vilja använda en typ av trä som smälter väl in i den omgivande trädgården. Du kommer att vilja se till att du använder en hårt trä om du planerar att faktiskt använda bron. Medan Cedar och Cherry kan se vackra, de är mjuka träslag och kan inte tåla väder och vind så länge ek eller lönn skulle.

Välj en bro som passar ditt utrymme, inte som kommer att överbelasta din trädgård. Om du har en mindre bro, planerar en särskild rabatt runt den. Också, inte tänka för mycket om att kunna att faktiskt gå över bron. Det behöver bara vara tillräckligt stor för att vara dekorativa, inte tillräckligt stor för att stödja vikt.