växa en grill trädgård

Smak

Krydda

Näring

Få alltid att falla på plats

ämnen

Brian Barth har tillbringat de senaste 15 åren finslipa moderna gården – “. Rum” fastställande upp gamla hem, mixtrande i sin verkstad och bygga utomhus Han brinner för växter och potential landskapsplanering att göra utomhus lika mycket en del av hemmet som inomhus,. Läs mer …

En grill är standardutrustning för uteplatser, däck och balkonger. Det är en del av vad som ger oss utanför för att njuta av det goda i livet – mat, familj, vänner, och varmt väder. De flesta människor växer också krukväxter i deras utomhus hangouts, så varför inte sätta de två tillsammans och växa något för grillen?

Det finns två huvudsakliga metoder för tanken på en grill trädgård. En är att växa grill-liga grönsaker – tänk på vad du spett för dina kebab och du kommer att vara på rätt spår. Eftersom tillagning av kött är det primära syftet med att ha en grill för de flesta människor, örter och andra smakämnen är högsta prioritet i en grill trädgård. Örter och kryddor är lätta att odla i krukor och inte tar upp mycket plats, men de kräver minst 6 timmars direkt solljus varje dag.

Aromatiska örter är grunden för en grill trädgård. Istället för att de flaska versioner i köket när marinering kött, använder ny version av dessa örter från din egen bakdörr.

En av de mest robusta örter Det finns, växer rosmarin som en vintergrön buske två till fyra fot lång och trivs med andra än lite vatten då och då minimal skötsel. Skär långa raka pinnar av rosmarin grenar för en pre-smaksatt spett.

En liten vintergrön buske som sällan blir mer än 2 fot lång, är salvia lätt att odla och är en viktig ingrediens i kött gnuggar.

Mejram är nästan identisk med oregano, men smaken av bladen är ljusare och sötare. Båda växer som en låg marktäckande ca 8 till 10 inches tall och kan kopplas in vid basen av större krukväxter.

Också en ground, men kortare på fyra till sex inches tall, timjan är en vacker växt som ska användas för kant hela grill trädgård. Det finns speciella sorter, som citron timjan, som erbjuder en rad olika smaker.

Alla ovanstående örter är perenner som kommer tillbaka år efter år, men som en årlig, basilika har att planteras igen varje sommar. Odla den i sin egen kruka eller planter och sår en ny gröda med några veckor för en kontinuerlig tillförsel. Använd den för att göra en pesto marinad för dina kebab.

Många grillentusiaster är också varm sås entusiaster. Den goda nyheten är att varm paprika växer bra i containrar och, liksom de flesta aromatiska örter, de trivs i varma förhållanden i en solig plats mot väggen i ett hus.

Dessa är små paprika som växer på små, prydnadsväxter. De är ofta torkas som en krydda, men du kan även använda dem i färskt såser.

Stora gröna paprikor kända för sin unika smak, peppar växter växer omkring 2 fot hög och bred och är perfekta för att använda färska, särskilt i mexikansk-tema mat.

Det finns massor av peppar sorter att välja mellan, varav de flesta växer och används på liknande sätt som jalapenos, men du kan också överväga att pepparrot som en ny grill-sida krydda. Endast rötterna används för att göra det läcker pasta för slathering på varm korv (bladen är milt giftiga), så måste du ibland gräva upp delar av anläggningen för att njuta av det. Men växer som ogräs – bara lägga en del av rötterna tillbaka i potten och de kommer att börja växa igen omedelbart.

Båda dessa är annueller som gillar att växa i svalt väder och är mycket små anläggningar som klarar sig bra i krukor. Plantera dem i höst för en sen vår skörd eller ställa in dem i början av våren för en sommar skörd. Använd dem färska efter skörd eller låta dem torka i några dagar i skuggan innan föra dem in att lagra för senare användning.

De flesta grönsaker är lämpliga för grillning tar upp massor av utrymme, vilket gör dem svårare att växa i en behållare trädgård. Du behöver inte i allmänhet odla majs i en kruka, till exempel. Det finns dock några vanliga grillning grönsaker som är lämpliga för en grill trädgård, om du har utrymme.

Leta efter dvärg “uteplats” cherry tomat sorter som “Patio Princess” som växer bara ett par fötter lång, snarare än som spretande vinstockar. Spett dem hela och grilla dem på grillen för en aptitretande komplement till en köttig huvudrätt.

De bästa grönsaker för grillning är de som kan skivas in patty liknande stycken som inte sönderdelas när de är placerade på grillen. Zucchini är en av de bästa i denna kategori och de producerar sådana enorma skördar som du måste kasta en part att äta dem alla. Växterna är ganska stora, men så tänker använda åtminstone en 5-gallon pott för varje anläggning

Annan grillning favorit som skär upp trevligt och fast, äggplantor är en av de mer attraktiva årliga grönsaker och kommer att växa tillfredsställande i en 2-liters behållare. Gnugga med olivolja, salt och några av dina aromatiska örter innan poppar dem på grillen.

Ordna din grill trädgård med de största anläggningarna i ryggen och minsta framför. Du kan använda behållare av varierande former och storlekar eller så kan du välja att bygga större trä plantageägarna som rymmer flera växter. Det finns inga fasta regler för att inrätta en grill trädgård – bara se till att använda en lätt ingjutning mix för marken och kontrollera växterna dagligen för att se om de behöver vatten.