fastställa en funktionsstörning central luftkonditionering termostat

Förebyggande underhåll är nyckeln

Vad du behöver för underhåll och reparation

Steg 1 – Kontrollera Brytaren

Steg 2 – Kontrollera ström

Steg 3 – Testa Termostat

Steg 1 – Kontrollera Termostat för Level

Steg 2 – Justera termostat

Anledningen de flesta av oss vill ha en central luftkonditioneringen är att ha en trevlig sval hem utan en massa krångel eller bry. Den vanligaste orsaken till en uppdelning glömmer att så enkelt som en central luftkonditioneringsenhet kan vara att använda, det finns en viss rutinmässig vård den behöver för att fortsätta att fungera som bäst.

Starta tidigt när du checkar ut hur väl din central luftkonditionering har överlevt vintern. Prova på den första dagen att vintern verkar vara slacking så att om värre kommer till värre och du behöver ringa på ett professionellt, kommer det inte vara på en dag när du räknar minuter och svettpärlor som du väntar för dem att visa upp.

Om luftkonditioneringen startar inte följer automatiskt stegen

Kontrollera elektriska huvudpanel för utlöst brytare eller trasig säkring. Om det finns andra sekundärkrets paneler i hemmet kontrollera dessa också. Återställ brytaren eller om en säkring befinns blåsas sedan ersätta den.

Kontrollera ugnen strömbrytaren. Det bör vara påslagen och utomhus kondensorn strömbrytare bör också vara på. Denna omkopplare är vanligtvis monterad på utomhusenheten. I samma område bör det finnas en metallåda som också är monterad på husväggen som inrymmer 240 volt brytaren. Alla dessa växlar bör vara i läge.

Prova att stänga av strömmen till luftkonditioneringen och kontrollera termostaten genom att ta bort termostaten omslag med hjälp av skruvmejseln. Skruva loss kabeln från Y terminalen. Slå sedan på strömmen igen. Håll noga tråden genom isoleringen endast och röra den exponerade änden till R terminalen. Håll tråden där i ungefär två minuter för att se om kompressorn inte kommer att sparka på. Om den gör det än termostaten är felaktig och behöver ersättas. Sätt allt tillbaka tillsammans innan du ringer på ett professionellt.

Om rumstemperaturen som löper från för varmt för att för kallt kan det vara ett problem med termostaten värme anticipator.

Ta bort termostaten omslag (och om det är en mekanisk termostat med en kvicksilverbrytare), använd en nivå för att se om termostatens monteringen är flush och nivå på väggen. Om det inte är, då detta kommer att hålla den från att ta riktiga temperaturmätningar.

På andra typer av termostater, kommer du att se en nivå som rör sig längs en skala än detta är värme anticipator för denna termostat. Om termostaten är på gång och utanför alltför ofta med denna typ av anticipator försöka föra spaken ett märke från sitt normala läge. Det kan ta några timmar för termostaten att stabiliseras efter att återställa så vänta innan du försöker igen. Gör detta tills du har uppnått önskad temperatur.

Om du inte kan få termostater att arbeta som behövs, överväga att ersätta dem.