fixa din långsam avloppet i 6 steg

Steg 1 Plunge Det

Steg 2 Använd diskmedel

Steg 3- hemgjord avloppsrensnings

Steg 4 Använd en enzymets aktiva Drain Cleaner

Steg 5- Kontrollera Trap

Steg 6 Ring en rörmokare

Veta hur man rättar till en långsam avloppet kan spara massor av frustration om du någonsin stöter på en långsamgående avlopp. Det finns flera metoder som du kan prova, och vissa fungerar bättre än andra. Här är vad du kan göra för att avhjälpa en långsam avloppet.

Det enklaste sättet att försöka påskynda en långsam avloppet är helt enkelt att störta den. Du måste ha lite vatten i diskhon för att detta skall fungera. Alla typer av kolven kommer att fungera, och diskbänk kolvar finns på de flesta järnaffärer. En diskbänk kolv är något mindre än en toalett kolv, och kommer att vara lättare att arbeta med. Skär får inte ta bort en täppa som orsakar en långsam avlopp helt, men det kan rubba den, vilket gör det lättare att hantera när man använder andra metoder.

Om kolven inte fungerade, kan du försöka använda en diskmedel som har ett avfettningsmedel i formeln. Du kommer att behöva använda en hel del här, åtminstone 24 uns. Förbered en liter varmt vatten och spola avloppet med vattnet långsamt. Den avfettningsmedel kommer att bidra till att bryta ner uppbyggd som kan leda till en långsam avlopp och varmt vatten kommer att bidra till att spola bort uppbyggnaden.

Du kan enkelt göra ett avlopp renare med bakpulver och vinäger. Häll 1/2 kopp bakpulver ner i avloppet först. häll sedan en kopp ättika i till avloppet. Tillåta denna blandning för att sitta i ca 10 minuter, spola sedan detta med en gallon kokande vatten. Var försiktig när du använder kokande vatten på en långsam avloppet. Häll långsamt så att vattnet inte stänker ut i avloppet.

Om ovanstående åtgärder har misslyckats, vänta en dag eller två och prova en kommersiell drain renare som använder ett enzym för att äta bort på alla rester som kan orsaka en långsam avloppet. Enzymerna kan ta så länge som 24 timmar för att fungera helt, så vara säker på att du inte behöver använda avloppet för åtminstone en dag. Efter sammanträdet perioden är över, kommer du helt enkelt spola enzymet med vatten.

Hår och annat skräp kan fastna i U-formade röret under ett handfat. Ta bort denna fälla är lätt. Placera en hink under fällan innan du tar isär den. Detta kommer att fånga något fastnat i avloppet och hindra vatten från att komma överallt. Använd en skiftnyckel för att lossa metallglidmuttrar. Sedan kan du ta bort dem för hand. När nötter är avstängd kan du ta bort fällan. Rengör fälla ut och installera fällan.

Om ingen av dessa metoder har fungerat, kan det vara dags att ringa en rörmokare. Långsam avlopp kan orsakas av problem som inte är lätt repareras för en vanlig människa. Blockeringar Längre ner på avloppsledningen kan normalt inte fastställas av gör-det-självare utan VVS erfarenhet.