flexbränslemotor: hur man rengör bränsleinsprutnings

Steg 1 – Rätt Cleaner

Steg 2 – Rätt mängd gas

Steg 3 – injektorn Cleaner

Injektorerna på en flexbränslemotor är avsedda för användning av bensin och bensinblandningar. I flexbränslemotorer, kan en blandning av 85 procent etanol användas i stället för bensin. Dessa blandningar är miljövänliga, men de kan också lämna ånga avlagringar som måste rengöras. Ett smutsigt injektor kan inte spruta in bränsle där det måste gå i rätt takt. Denna tjänst bör ske årligen.

Förr i tiden var insprutnings städare endast utformad för att rengöra bensindrivna motorer. Du kan och måste köpa en renare avsedd för både gas och flexbränslemotorer.

Det finns några anledningar till varför du vill ha en nästan tom tank. Bränslepåfyllning bilen efter tillsats av injektor renare kommer att blanda de två tillsammans. Eftersom din tank var nära tom, kommer dammsugaren kontinuerligt användas tills nästa fylla upp.

Följ instruktionerna på injektorn renare att ta reda på hur mycket du ska använda. De renare cykler vid sidan av bränsle och rengör insprutarna i flexbränslemotor.