grå vattenåtervinning säkerhetstips

Kvaliteten på Grey Water Utnyttjat

Snabb Återvinning Action

Förvara inte Grey Vatten

Har en rätt utformad system

Undvik Förbrukning eller Kontakt

kemiska föroreningar

Grå vatten återvinning är ett av de nya teknikerna fånga den. Det utnyttjar hushållsavfall vatten som erhålls från köksverksamhet, samt badkar och dusch användning. Avloppsvatten från toaletter, känd som svart vatten, inte utnyttjas i återvinning grått vatten. Grå vatten sönderdelas mycket snabbt. Vid förvaring för bara en dag, bakterierna i vattnet utnyttja allt syre, vilket gör vattnet anaerobt. Vattnet blir då septisk och en hälsorisk. Några säkerhetstips för gråvatten återvinning ges nedan.

Det är viktigt att den grå vatten som används i återvinning är ganska ren. Beroende på tvätt och badvattnet användning, kan vissa grått vatten faktiskt innehåller en högre nivå av föroreningar. Tvätt av blöjor kan ge ganska förorenade vatten. Så kan vatten som används för bad av en person med en infektionssjukdom. Sådana grå vatten bör avledas till septisk system eller ett avlopp.

Biologisk vattenrening garanterar säkraste hanteringen av gråvatten. Det är bäst att införa grått vatten direkt till den övre jordskiktet. Denna jord är biologiskt aktivt och innehåller bakterier som kan sönderdelas vattnet. De resulterande näringsämnen kan sedan göras tillgänglig för växter. Biologisk vattenrening har en högre effektivitet än tekniska behandlingar. Det skyddar också både ytvatten samt grundvatten.

Grå vatten måste användas inom 24 timmar. Om inte, medger det bakterier i vattnet en möjlighet att föröka sig. På grund av den bakteriella verkan i vattnet, kan bortom 24 timmar gråvatten inte längre vara säkra för återvinning. Det visar i svart vatten.

En dåligt utformad återvinningssystem kan lätt bli en kanal för att infektera människor. Smittsamma organismer kan förekomma i grått vatten, varför det är viktigt att återvinningssystemet är effektivt. Det bör inte finnas någon kontakt mellan gråvatten och människor innan reningsprocessen. Vattnet bör inte passera genom en kompost bassäng. För naturlig rening skall ske, är det viktigt att gråvatten filtrerar långsamt genom en sund matjord.

Anslutningar mellan färska vattenförsörjning och grundvatten VVS måste förhindras. Detta kommer att förhindra de två vattenkällor från sammanblandning. Det är bäst att bära skyddshandskar när du arbetar i grå vattenställen. Tvätta händerna noga efter allt arbete om gråvatten. Det är en bra idé att märka alla grå vatten avlopp i din bostad. Detta kommer att bidra till att undvika oavsiktlig kontakt med gråvatten.

Eftersom gråvatten hamnar bildar en viktig del av grundvatten leveranser, kvalitetsfrågor. Slutligen, är vattnet som utnyttjas av växter på landskapet, av vilka några odlas för ätbara ändamål. Stor försiktighet måste vidtas för att hålla kemisk närvaro i vattnet vid minimala nivåer. Var försiktig när du köper hushållsrengöringsprodukter. Välj bara de som du är säker på att inte slutligen förorena det återvunna vattnet. Om du upptäcker förekomsten av kemiska föroreningar i vattnet, är det bäst att avleda det till avloppssystemet.