borrhammare vs roterande borrmaskin

Den Roterande eller hamra Action

Vilket är bättre?

Vad, när och var

Borrmaskiner är verktyg som används för att borra hål i material där du behöver för att fästa en skruv eller spik eller att helt enkelt producera ett hål. De elektriska borrmaskiner använda ett roterande skärverktyg, känd som borrkronan. Borrkronor finns i många storlekar, storleken slutligen bestämmer bredden på hålet som skapas. Spetsen av skärverktyget skär bort tunna spån eller bitar i materialet och sålunda producerar hålet. De vanligaste områdena där borrmaskiner används är i träbearbetning, metallbearbetning, byggande och hem saneringsprojekt,. Det finns flera typer av borrmaskiner tillgängliga för användning, den typ som används beror på vilken typ av material som du skulle borra ett hål . Typer av borrar inkluderar skruvdragare, borrpressar och växel huvudet pelarborrmaskin. De vanligaste elektriska borrmaskiner, är dock slagborrmaskinen och den roterande borrmaskin. Var och en av dessa typer har sin egen fördel över den andra.

Slagborrmaskinen är en vanlig borrmaskin. Den hamrande verkan slagborren är perfekt när man borrar hål i hårda ytor såsom murverk. Den pulserande hamra åtgärder åtgärder för att åtminstone tio tusen slag per minut. Den snabba slag gör det lättare förfaranden borra hål i betong och murverk. För större hål att borra, slag åtgärder ger också bättre resultat än roterande verkan,. Den roterande verkan av roterande borrmaskin å andra sidan använder en roterande verkan med en slagkraft eller tryck, som ger resultat snabbare. De roterande borrmaskiner är också utrustade med oljefyllda växellådor som gör det möjligt för borrar att varaktigt hantera stora krafter och stötar.

Båda verktygen har sina egna specifikationer. Båda borrarna är också perfekt för borrning i murverk, sten och betong. Ett bättre val, är dock den roterande borrmaskin eller ibland kallas en borrhammare. Borrhammaren är ett mer kraftfullt verktyg som borrar hål i hårdare ytor vid mindre insatser och påtryckningar. Spinnings verkan av borrkronan i den roterande borrmaskin förflyttar brutet material uppåt, således, vilket gör det röra sig fritt när fortsätter sin roterande åtgärder. Den slagborr, å andra sidan använder den bultande rörelse för att tvinga ett hål in i ytan.

Alternativet för användningen av borrmaskiner är oändliga, om att helt enkelt installera hyllor eller vägg dekorer, att skapa hål i betong för stödmaterial och andra. Slagborrmaskinen är ett perfekt verktyg för att göra enkla åtgärder hem förbättring. Anledningen till detta är att föremålen i ditt hem har mjukare ytor. Ta till exempel, när du skapar eller installerar vägghyllor med konsoler. Du kan effektivt använda slagborr för installation av konsolerna,. Å andra sidan, är den roterande borrmaskin bra för hårt arbete konstruktioner, särskilt de som involverar betongväggar och murade ytor. Detta resulterar i en snabbare arbetsprestationer som kan behövas för att slutföra projektet. Roterande borrmaskiner är också användbara när du gör hemma förbättringar där det material du behöver för att borra ett hål är gjorda av betong, stenytor och lövträd.