Ethernet-kabel vs telefonkabel

Telefonkabel Network

Nätverkskabel

Två alternativ för att skapa ett hemmanätverk är en Ethernet-kabel och ditt hem telefonlinjer. Rätt val för ditt hem beror på hur du planerar att använda nätet, storlekar och typer av filer som du kommer att sänder, din budget och behovet av att dela din Internet-anslutning.

Ditt hem telefonkablar kan driva ett nät. Detta åstadkommes genom frekvensdelad multiplexering, vilket innebär att de data som överförs över linjerna körs med en annan frekvens än taltrafik. En telefon nätet kan skicka data på samma gång du använder telefonen, skicka ett fax eller ringa upp Internet. Du skulle inte kunna använda uppringt Internet och telefonen samtidigt eftersom de data som skickas genom ett modem moduleras till samma frekvens som taltrafik.

En fördel med en telefonlinje nätverk är att kabeln är redan på plats. Du kan ansluta en dator till nätverket i alla rum med ett telefonjack. Telefonnät ursprungligen drivs på 1 Mbps till 2 Mbps, men nyare nätverk kan köras i hastigheter upp till 10 Mbps. Däremot kan 10 Mbps betraktas som en kon till denna typ av nätverk, eftersom även med den senaste tekniken, är nätverkshastigheten begränsas till 10 Mbps. Den här typen av nätverk kräver inköp av adaptern utrustning för att ansluta datorerna till telefonlinjerna. Denna utrustning är vanligtvis mindre än $ 200 och kommer att tillåta flera anslutningar.

Ethernet-kabel är den vanligaste typen av kabel som används för nätverk, både i hemmet och på företag. Ethernet-kablar finns i två former, partvinnad och oskärmad partvinnad. Det är också betygsatt av kategori, med Cat-5 och Cat-6 är de vanligaste typerna. Den vanligaste typen är oskärmad Cat-5. Denna typ av kablar är beroende av tvinningen av paren för att minska signalförlust och har avslutande kontaktdon kallade RJ45S, som liknar men något större än de RJ11 telefonkontakterna.

Cat-5 Ethernet-kabel används vanligen med nätverkshastigheter upp till 100 Mbps. För hastigheter upp till 1000 Mbps, skulle du använda Cat-6 Ethernet-kabel. Proffsen för denna typ av kablar är tillgången på premade kablar, möjligheten att köra Ethernet-kabeln någonstans du vill sätta en dator och hastigheten på dataöverföringen. Men du behöver specialutrustning, i form av hubbar eller växlar, för att utnyttja denna kablage. Dessa hubbar och switchar kostar betydligt mer än den grundläggande telefonförbindelse utrustning och kan köras i hundratals dollar.

Valet mellan Ethernet-kabel och telefonkabel kommer till ditt behov av snabbhet och din tillgängliga budget. Du bör också notera att ansluta till ett Ethernet-nätverk kan ta en mer djupgående teknisk kunskap än att ansluta till ett telefonnätverk.