få en rieger begonia att re-bloom

När Re-bloom

Åter Blooming Tips

Temperatur

En Rieger begonia är en konstgjord hybrid. Dessa inomhus blommor får oftast inga högre än 1 1/2 fötter. Även om dessa är kända som vintern blommande begonia de kan erhållas året runt. Dessa blommor är mycket lätt att växa och blomstra med indirekt, starkt ljus.

Du kommer att behöva börja de olika stegen i åter blommande när du har märkt att din anläggning har börjat sakta ner och har slutat blomma.

Dessutom använder beskärning till din fördel, och skära ner efter första blomningen. Detta tvingar anläggningen för att gå in i överlevnad läge att återhämta sig skadorna från beskärning. Vad kommer att hända på denna punkt är att anläggningen kommer att växa igen, och försök att göra ännu fler blommor, vilket ger dig den vackra sommaren du letade efter en andra gång.

Ibland hela anläggningen behöver är en ljusare plats i vinter timmar som du har skapat det. Genom att flytta den till en ljuspunkt, kan du hjälpa växten att ge fler blommor genom att ge motivation att fotosyntes (eller göra mat med hjälp av solljus, eftersom alla växter gör) mer intensivt.

Om begonia är stor, skär den tillbaka ner till jorden linjen. Sedan, om du behöver minska ljuset, kan du ta med den till en medelljusfläck och hålla det lite på den torra sidan. Detta kommer att hjälpa till att starta din anläggning i dvala skede, vilket kan motverkas genom att föra den tillbaka in.

Hålla temperaturen sval. Den idealiska temperaturen för en Rieger begonia är ca 70 grader F under dagen och ca 60 grader F på natten. Detta talar om för anläggningen att det är kallare än den faktiskt är, särskilt om du har det inne under de varma sommarförhållanden. Kom ihåg att de inte särskilt mycket direkt solljus, hög värme eller hög luftfuktighet, och kan få hejda eller rotröta, eller mögel som en följd av villkoren.

Så länge du vidta lämpliga åtgärder för att hålla din vinter begonia säker från svåra förhållanden, kan du få den att rebloom om och om igen. Det är även möjligt, om du lirka och försiktigt tvinga din anläggning, att ha din Rieger begonia avkastning du blommar mer än en gång per säsong, och även året runt.