fastställa en spalt mellan bottenplatta och väggen

Steg 1 – Prefill Gap

Steg 2 – Ladda fogpistol

Steg 3 – Skär Tip Off av röret

Steg 4 – Placera Bead av Caulk

Steg 5 – jämna ut Bead

Steg 6 – Ta bort överflödigt Caulk

Ett gap mellan en bottenplatta och en vägg kan vara särskilt besvärande och mycket märkbar, särskilt om det finns i en berest område i hemmet. Inte bara är det ointressant, men det skapar ett utrymme i vilka saker kan falla oavsiktligt. Mer än sannolikt det orsakades av en ojämn utrymme längs väggen eller en något skev BMC. Det brukar inte innebära att Baseboard drar ifrån väggen, så en enkel fix är vad som krävs. Tyvärr kan du inte måla över den. Det skulle inte lösa problemet ändå. Det bästa man kan göra är att fylla gapet med målnings täta. Det är en billig fix som kan göras i praktiskt taget ingen tid.

Om det är en betydande utrymme mellan väggen och BMC kommer täta göra jobbet, men när det torkar vatten avdunstar från det och det kommer att krympa. Detta kommer att lämna dig med en annan lucka, om än en grundare en. Så om utrymmet är stort, men du vill börja med fyllning en tunn remsa av skum i det. Se till att skummet inte sticker ut från mellan väggen och bottenplatta. Det bör vara belägen omkring 1/8 av en tum under ytan.

Fyll på ny tub med målnings täta i fogpistol. Det är särskilt viktigt att du ser till ämnet du använder säger “målas” -otherwise kommer du inte att kunna blanda det med färgen på dina väggar. Färgen kommer inte hålla sig till silikon täta och andra icke-målningstyper mycket väl. Du kommer att sluta med en slarvig titt innan lång.

Dra laddstaken på pistolen hela vägen tillbaka och skjut rörets munstycke genom hålet i fronten. Sedan skjuter staken skiv på baksidan av röret. Applicera inte för mycket tryck ännu.

Vid en vinkel, skär spetsen av röret i täta med skalpell. Öppningen kan inte vara för stor eller annars sträng av täta blir överväldigande, så gör det ca 1/8-tums bred. Nu föra staken upp på baksidan av röret och pressa avtryckaren några gånger tills trycket tvingar några täta ut.

Håll pistolen på ungefär en 30-graders vinkel med den öppna spetsen ovanpå den lucka där du kommer att börja, och se till att när du pull the trigger att ett konstant flöde av täta kommer att komma ut. Men stora gapet är, planerar att klämma ut en sträng av täta längre än två fötter. Applicera täta jämnt för denna längd, skjuta spetsen av röret över gapet innan du låter dig på avtryckaren. Vissa tätningspistoler kommer att tvinga rören för att köra, slösa material. Om så är fallet, ställ pistolen upprätt för att minimera förlusten.

Kör din nakna finger över pärlan att jämna ut och blanda det mellan BMC och väggen. Följ med en fuktad svamp som har pressats ut för en bättre blandning.

Om eventuellt överskott av caulk droppar eller löper längs trä eller väggen, omedelbart använda spackel för att Skrapa bort.

Upprepa dessa steg över hela klyftan. Det är viktigt att vulsten av caulk, när den tillämpas, sträcker sig något över gapet så att det kan jämnas in i den. Återigen, om gapet är särskilt stor, fyllning en bit av skum inuti innan täta kan hjälpa till med krympande effekt efter att det har torkat. Försök inte att måla över täta förrän den har fullständigt härdat.