gå grönt: hur man reglaze en akryl badkar

Steg 1 – Vad är det?

Steg 2 – Metoder

Steg 3 – Syralösning

Steg 4 – Kemisk bindning

Steg 5 – bästa systemet

En akryl badkar är något som kan bära ner med tiden. Du kommer att finna att det kan bli mycket dyrt att behöva byta ut det varje gång ett badkar börjar bära ner. Ett bra sätt för dig att göra din akryl badkar ser ut som ny igen är att helt enkelt reglaze det. Detta är något som du kan göra själv med rätt verktyg och know-how. Du kommer att finna att ha någon göra det åt dig är en möjlig lösning, men är också något annat som kommer att hamna kostar dig en massa pengar över tiden.

I grund och botten, Reglazing ett badkar är lackering och renovering det. När en gammal badkar börjar bli slitna, kommer du reglaze det och det kommer att orsaka ytan att se ut som ny igen. Den nya glasyr finish som blir kvar på ytan av ditt badkar kommer att lägga år till dess liv och kommer också att göra det ser ut som ny igen.

Det finns flera olika sätt som du kommer att kunna gå om Reglazing badkaret. Det är viktigt att känna till alla metoder och deras fördelar och nackdelar så att du vet vilken som fungerar bäst för dig.

Det finns en syralösning som används för att vara etsad i ditt badkar. Efter den sura lösningen har applicerats, finns det en epoxiprimer samt en akryltäckfärg. Problemet med denna metod är det faktum att det faktiskt kommer att göra en hel del skada på ytan övertid. Detta är särskilt sant när varmvatten är påslagen och träffar ytan.

Några kommer också att använda ett kemiskt bindemedel som är i grunden en torka på primer. Detta är något som används i stället för en epoxiprimer som är spraya på. Pro med denna metod är det faktum att det är mycket lätt att applicera och går på mycket snabbare. Men den faktiska band som skapas mycket svagare än din vanliga spray på epoxyprimer. Den här metoden fungerar bara för ett par år.

Du kommer att finna att det bästa systemet för att få ditt badkar reglazed är att använda en mycket stark industriell renare att börja med. När du har ordentligt rengjorda badkaret, är du redo att prime det. Du kommer prime ditt badkar med en epoxiprimer som är vattentät. Du kommer också att behöva leta efter en som inte kommer att behöva någon etsning. När du har tillämpat denna, måste du sätta en alifatisk akryl uretan på badkaret. Se till att det du använder är något som används speciellt för Reglazing akryl badkar. Du kommer att behöva se till att du tillåter allt detta för att ställa in ditt badkar upp till 24 timmar innan du försöker använda den.