komma igång i bostad

Så du har beslutat att köpa en liten kärleksnäste där du kan höja dina barn och leva det goda livet. Idén kan verka både ideal och romantiska. Först måste du sitta ner och diskutera hur du planerar att köpa denna dröm hem. Vi kommer att diskutera detta i artikeln.

Det finns vissa parametrar som måste uppfyllas innan du kan investera i ett nytt hem. Dagens marknad är en ostadig en. Utmärkt kredit är ett måste. Den nuvarande marknaden ger också rovdjuren och oetiska långivare vars enda önskan är att ta dina pengar och köra. Du måste undvika detta. Först och främst är utmärkt kredit.

Etiska långivare kräver att din skuld till bruttointäktsrelation inte överstiger 28/36%. Långivaren anser 28% att vara det maximala beloppet för din brutto månadsinkomst att långivaren tillåter månatliga amorteringar. Detta inkluderar amortering plus ränta, privata försäkringar för hypotekslån om så krävs, fastighetsskatt, och alla andra hem relaterade kostnader, såsom husägare föreningens avgifter. Den andra siffran, 36%, anger hur stor andel av bruttoinkomsten att långivaren kommer att möjliggöra bostäder bekostnad och återkommande skuld. Dessa inkluderar verktyg, telefon, kabel och telefon.

Låt oss titta på ett exempel. Säg din brutto årsinkomst är $ 35,000. Brutto årsinkomst dividerat med 12 = $ 2916,00 per månad inkomst. Multiplicera detta by.28 att få den första siffran $ 816,00. Nu, multiplicera brutto månadsinkomst på $ 2916 by.36 att härleda summan av $ 1,050.00. Därmed skulle du skuld till inkomst ranson vara $ 816 / $ 1050.

Först beställer en aktuell kreditupplysning. Flera företag, såsom Experian, Equifax och Transunion ger dig information som behövs. AnnualCreditReport.com påstår sig vara den officiella sajten för konsumentkreditrapporter, och är lika bra som någon att börja.

Långivare basera allmänhet din kredit värdering på utformningen av Fair Isaac Corporation (FICO) att fatta sina beslut. Om du kolla på nätet och bestämma din kredit värdering är över 720, då är du en utmärkt kandidat för ett lån. 620 till 650 anses vara en god risk, medan en kredit värdering av 620 eller lägre anses vara sub prime.

Om sålunda långt saker har checkat ut bra för dig, då kan du påbörja processen med att köpa ett hem. Den bästa insatsen för första gången köpare är att hitta en fastighetsmäklare som kommer att fungera bra med dig. Fråga familj, vänner och grannar som de skulle rekommendera. Var inte rädd för att intervjua en fastighetsmäklare för att hjälpa dig att avgöra vem som är bäst. En etisk fastighetsmäklare kommer att njuta av dina frågor och svara sanningsenligt. Om magkänsla säger att något inte är helt rätt, är du förmodligen rätt.

Nästa steg i processen är att hitta en kvalitet långivare. tar aldrig det första lånet som du är godkänd. Bekanta sig med åtminstone fyra långivare i ditt område. Fråga dem alla frågor du kan ha om att köpa ett hem och bostad. De etiska som är alltid beredda att hjälpa.

Om du har fastställt vet att din kredit värdering är acceptabelt och att din skuld till inkomst ranson kvalificerar dig, är det till din fördel att i förväg kvalificera sig för ett lån. Denna process påskyndar snabbt hemmet köpprocessen eftersom du vet exakt vad du har rätt till när du gör ett erbjudande på ett hem. Det signalerar också till säljaren som du menar allvar med ett erbjudande och är redo att köpa. Det finns många online räknare som kan hjälpa dig att avgöra om du kan i förväg kvalificera sig. Det tar i allmänhet mycket tid och visar att du är en bestämd låntagare.

När du har dessa saker på plats, är det dags att leta efter ett hem. Titta alltid på bostäder som du kan både råd och som kan vara lite dyr. Det finns alltid en möjlighet att den högre prissatta hem har funnits på marknaden under lång tid och ägare är angelägen om att sälja.

Lägg ett bud på ett hem du verkligen skulle vilja äga. Var noga med att välja en som har en bra layout, är inte i behov av omedelbar reparation, och är på den plats du önskar. Aldrig nöja sig med det näst bästa. Ta din tid på att leta efter det bästa värdet och investering för dig och din familj.

Efter dessa enkla riktlinjer kommer att gå en lång väg för att hjälpa dig att köpa din första hem. Om du känner att du inte är redo eller inte uppfyller kraven ännu, då överväga att hyra under en tidsperiod för att antingen öka din kredit värdering, eller spara för handpenningen på din stora drömhus.