lövträ trappa konstruktion steg-för-steg

Hur man bygger en Hardwood Trappa

Att bygga ett lövträd trappa kräver vissa grundläggande snickeri färdigheter, uppmärksamhet på detaljer och en hel del tålamod. Det är en användbar färdighet för att bygga däck och gör hemma renoveringar och kan ställa dig bortsett från att kunna slutföra hushålls grundläggande projekt att göra mer komplexa renoveringar i hemmet.

Steg 1 – Börja med att lägga en 2×4 på landningen, stående på sin sida. Använd nivån före mätning.

Bestämma ökningen av trappan genom att mäta från toppen på plankan ner till bottenvåningen. Dividera detta antal med 7, den typiska ökning per steg i inches. Denna siffra är antalet steg med 7-tums ökning per steg.

Steg 2 – Nästa bestämma körning (eller horisontell djup) av trappan. En typisk trappa bredden är mellan 10,5 och 11,5 inches. Ta det antal trappor beräknas i steg 1 och multiplicera det med utvalda trappa bredd din.

Steg 3 – Med hjälp av vinkelhake, dra ut spåren av stegen på en 2×12. Den vinkelhake har guidepins som kan ställas in för att skapa en fast passning längs den andra sidan av plankan. Ställ in bredden för 10,5 inches (eller din förutbestämt trappa bredd) och markera steg kontur med en penna. Flytta vinkelhake ned så att den övre tappen är där bottenstiftet tidigare var. Upprepa detta för det antal steg du kommer att göra.

Steg 4 – Använd en cirkelsåg att skära alla brädor i linje du markerat.

Steg 5 – Cut bredden på den föreslagna trappsteg genom att trimma botten av stringers. Om du använder 2x6s, de har en ungefärlig bredd av 1,5 inches, så du skulle skära 1,5 inches bort. Minska antalet stringers som du behöver för din trappa.

Steg 6 – Använda nivå, borra hål och skruva stringers på plats på toppen av landningen. En stringer bör rama utsidan och en bör anpassas i centrum.

Steg 7 – Säkra stammarna använder 2×4 brädor. Hammer stammarna i sitt vertikala läge på stringers använder huvudlösa spikar. Dessa är svåra att ta bort, så ta hand för att placera dem på rätt sätt första gången.

Steg 8 – Säkra trappstegen med hjälp av 2×6 brädor med hammare och spik. Använd två spikar per slitbanan.

Steg 9 – När du är klar bygga din lövträ trappa, skydda den genom att tillämpa en bets och lack, eller priming och måla den.

Noga med att mäta exakt och få saker rätt första gången. Noggrannhet är viktigt för en strukturellt sund trappa. Dubbelkolla dina mått och se till att du är säker på att använda din nivå på ett effektivt sätt innan du spelar in dina mått. Ha tålamod och uppmärksamma de små detaljerna för att säkerställa att din trappa är säker.