ogräsmedel typer

Användningen av en herbicid för att bli av vanliga ogräs är mycket vanligt idag. Det finns många olika märken och typer av ogräsmedel på marknaden och på plantskolor. Men de i princip brytas ned till två olika grupper – selektiva och icke-selektiva ogräsmedel, selektiva ogräsmedel, ett selektivt ogräsmedel ogräs eradicator som är avsedda att döda särskilda riktade typer av ogräs.. Till exempel är ett ogräsmedel som dödar crabgrass en selektiv herbicid eftersom den är utformad för att bara döda crabgrass och inte kring andra typer av växter,. Selektiva herbicider kan vara särskilt effektivt för ogräs som redan har framkommit i en etablerad gräsmatta eller trädgårdsväxt säng eftersom de är säkra för den omgivande bladverk och vegetation. Selektiva herbicider är den vanligaste typen av produkt ogräs utrotning används av husägare,. Icke-selektiva ogräsmedel, är icke-selektiva ogräsmedel avsedda att döda alla växter som det kommer i kontakt med. Icke-selektiva ogräsmedel kan vara mycket effektiva när det gäller att rensa ut stora delar av trädgården eller partier där ogräsangrepp är betydande. I allmänhet är icke-selektiva ogräsmedel som inte används av de flesta husägare på grund av mass anläggningen förstörelse som ett resultat av deras användning,. För att förhindra uppbyggnaden av motstånd som kan bli följden av frekvent användning av selektiva herbicider, husägare och trädgårdsmästare kan använda flera olika typer eller märken av selektiva herbicider som är riktade för ogräs de försöker eliminera.