samla murklor svampsporer att växa

Steg 1: Köp en Morel svamp Växande Kit

Steg 2: Skapa ditt eget Morel Mushroom Patch

Steg 3: Upprätta en lämplig Morel Mushroom Habitat

Steg 4: skörda dina Morel svamp

Vilda morel svampar är svampar som lever genom att hjälpa döende växter förmultnar. Deras mikroskopiska sporer själv etablera sig i ruttnande växtmaterial. Du hittar de flesta typer av svampar på träd och fallna timmer, vänd norrut för att minimera exponeringen för direkt solljus. Murklor och andra svampar föredrar mörka förhållanden, och propagera bäst under lager av multnande löv och andra växtrester. Således, är det normalt inte möjligt att samla morel eller andra svampsporer i naturen och ta dem hem att plantera i din trädgård. Förutsättningarna för deras tillväxt inte finns i de flesta städer eller förorts bakgårdar.

För att du kan skörda en stadig tillförsel av vilda murklor, övervaka tillväxten av murklor varje vår på platser där du hittade dem innan. Försök att låta sporer falla från murklor du välja de bästa platserna för deras tillväxt. Föredragna fläckar är nära rötterna av döende träd eller i betydande djup växt röta, skuggade av strålande sol under större delen av dagen.

Med tanke på den ökade efterfrågan på murklor, har vissa försäljare av gourmet svamp skapade morel svamp växande kit. Om du kan ge en lämplig livsmiljö med minimal ljus och växtrester, kan dessa kit kan du växa Morchella esculenta (vit) olika morel svamp hemma.

De primära ingredienserna i de flesta murklor habitat kit är ett ämne som kallas “morel spawn” består av sporer och andra organiska material för att främja tillväxt och anvisningar för hur man skapar en lämplig mörk, nordlig orienterad miljö. Rekommenderad storlek på svampen plåstret är en kvadrat 4 fötterna på en sida, totalt 16 kvadratfot.

Det kan ta upp till 2 år för murklor svamp livsmiljö för att producera de första svamp av en lämplig storlek för att äta, men efteråt, kommer webbplatsen upprätthålla sig med naturliga sporer. Du kommer att skörda cirka fem pounds av Morel svamp från det tredje året och framåt. Upprätthålla livsmiljön genom att lägga till blad, gräsmatta sticklingar och dina överblivna trädgård annueller efter den första frosten. Uppdatera det var 2 år med mer ek, lönn eller bok kompost. Lämna befintliga träd och buskar på plats för att förhindra överdriven solljus från att tränga in.