växa julstjärnor från ett blad skär

Steg 1 – Ta dina Sticklingar

Steg 2 – Ready Din Planter

Steg 3 – Växt Sticklingar

Steg 4 – ta hand om dina Sticklingar

De mest populära sättet att växa julstjärnor är genom reproduktion, en process där anläggningen “donerar” en skärande eller levande bit avskuren av anläggningen, och skär ges jord och vatten och lirkade att växa. Även om det finns många olika metoder för förökning, det bästa för dessa semester blommor är att använda ett blad skärning.

Leaf sticklingar är bokstavligen bara att-en kapning av ett löv. Bladet och bladskaft eller leafstalk, avlägsnas från moderplantan, och sedan förökas med hjälp av lämpliga metoder.

Du kan växa en julstjärna eller flera med denna metod, och gåva dem till andra kommer nästa julen.

Det första steget i att ta dina sticklingar är att veta var man ska skära. För blad sticklingar, det är rekommenderat att du skär hela bladet och skaftet med det (det är bladskaft) genom att göra en ren, 45-graders vinkel cut. Du kan ta mer än ett skär detta sätt, men se till att du inte tar för mycket, eftersom det kan hämma eller till och med döda anläggningen,. Din styckning bör vara ca 4 inches lång. Det bör vara friska och robust.

Ett växthus planter är en stor bricka med små divets eller hål i för att gro och växa växter. När det gäller föröknings julstjärnor, kan du använda dessa för första böka processen, och transplantera dem senare i ett terrarium som har bra ljus, bra fuktighet, god dränering och goda fuktnivåer,. Förbered ditt planter, helt enkelt lägga matjorden till dessa divets / hål och dimma jorden med några ljummet vatten.

Nu när du har dina sticklingar plockas ut och redo för plantering, är det dags att plantera dina sticklingar. Först doppa bladskaft i böka compound- precis tillräckligt för att belägga stammen. Sedan försiktigt sticka den i marken. Mist gång med ljummet vatten i misting flaskan och locket med genomskinligt plastlock som kom med din lilla växthuset.

Nu måste du titta på dina sticklingar noggrant. Du kan behöva justera fuktnivån och flytta dem till en plats där de kan få värme de behöver, såsom toppen av ett kylskåp eller en solig plats. Då och då, låt klippet till luft ut genom att ta av locket från din lilla växthuset och skaka av vattnet i den.

För att förhindra att bladen på dina sticklingar från vissnande, kan du behöva klippa dem igen, ända ner till centrum, men inte helt igenom. Detta kommer att öka den yta som solljus kan slå och främja tillväxt. Ju mer ljus du kan utsätta dina sticklingar till utan dem vissnande, desto snabbare dina sticklingar kommer rot.

Hålla lufttemperaturen till ca 70 grader Fahrenheit under dagen, och vid omkring 60 grader Fahrenheit på natten. Håll också luftfuktigheten hög, eftersom julstjärnor är tropiska växter och föredrar fuktighet.

När sticklingar har sina rötter och började växa i din lilla växthus, du kan (försiktigt) transplantera dem till en terrarium, som ser ungefär som ett akvarium, men är byggd för att hålla marken i stället för vatten. Här kan du kontrollera miljön av sticklingarna, och få dem att rota bättre och växa sig större.

Efter rötterna är starka och sticklingar är fulla växter, kan du transplantera dem till krukor och ta hand om dem precis som du gör med en köpt semester blomma.