växande dvärg citrusträd inomhus, del 2

Om din trädgård är för liten, eller även om du bor i en lägenhet, du kan fortfarande njuta av färsk frukt från din egen citrus träd. Dvärg citrusträd finns i många varianter och även träden är små, är frukten de producerar full storlek. Här är några av de vanligaste sorterna av dvärgcitrus fruktträd tillgängliga.

TIPS: Vår expert trädgårdsrådgivare, Karen Thurber tillägger: “Citrus växter som odlas i behållare kan behöva beskäras för att hålla dem en hanterbar storlek Välja en dvärg sort kommer att minimera behovet av att beskära..”

Meyer Lemon – Hardy natur och utökade blommande tid av Meyer citron har gjort det en av de mest populära dvärg träd. Det är inte en sann citron, utan snarare en hybrid av en söt apelsin och citron. Dess frukt ser mer ut som en stor gulorange och dess saft är sötare än de flesta andra citroner. Många av dessa träd är märkta som “bättre” Meyer citroner. Den förbättrade hänvisar till 1975 virusfri version som utvecklats av University of California. Meyers vanligtvis blommar på våren och producerar frukt på hösten och vintern. Detta är en av de få citrusträd som inte kräver direkt solljus för att mogna dess frukter. Om den bibehålls, kommer detta träd växer till ca 3 till 5 fot lång och cirka tre till fyra fot bred.

Brokig Pink Eureka Citron – brokig rosa eureka citroner är vita och rosa när unga och växa till att bli grön och gul randiga med en rosa kött. Även bladen är brokiga grön och vit. De ger en större frukt än Meyer citroner. Varje vår detta träd producerar fuchsia färgade blommor som ska mogna till tillräckligt med frukt för att göra saft följande höst. De gillar massor av sol och kan odlas utomhus i zoner 9 till 11. De växa i måttlig takt och nådde 12 till 15 fot, om inte beskäras, Key Lime – Key lime är också känd som den mexikanska kalk, väst. indisk lime, och bartendern kalk. De behöver ljus, indirekt solljus med minst 4 timmar i direkt solljus, företrädesvis från ett fönster med en sydlig exponering, och kommer inte att blomma om de förvaras i lägre ljusnivåer. Nyckellimefrukter bör tillåtas att närma torrhet innan de vattnas och kräver endast genomsnittliga luftfuktighet. Bladen börjar falla om jorden blir för våt eller för torr. De bör gödslas regelbundet med en syra-balanserad gödning. Key Lime växer 6 till 8 fot, men kan hållas mindre med beskärning, kaffir lime – Om du är i thailändsk matlagning, anser växande key lime kusin, den kaffir lime.. Dess odlingsförhållanden liknar nyckellimefrukter, och både dess frukt och blad är en vanlig ingrediens i de flesta thailändska rätter.

TIPS: Karen vill att du ska veta, “kaffir lime juice gör en fantastisk naturlig rengöringsprodukt Den kan användas direkt på svåra fläckar eller spädas med vatten har stora blekning egenskaper…”

Navel Apelsiner – Dvärg naveln apelsiner producerar vita blommor om mitten av våren som mognar i frukt ca 7 till 10 månader senare. De behöver full solexponering och kräver direkt solljus för att frukten att mogna. I en behållare, kan de växa till ca 8 fot lång och 4 fot bred. Unga frukt bör tas bort från detta träd första året verkar låta trädet att växa sig starkare. Utomhus, är denna växt angenämt i zoner 9 till 11., Mandarin Orange – Det finns många sorter av mandarin orange. En av de svåraste är Owari Satsuma mandarin. (Citrus reticulata ‘Owari) Det kommer att växa till 10 till 12 fot, höga och breda. Det kan hållas liten naturligt genom beskärning. Den behöver massor av ljus och minst 4 timmar i direkt solljus för att frukten att mogna.

TIPS: Karen säger: “Begreppet mandarin orange avser en grupp apelsiner som har tunn, lös hud kan Denna grupp delas in i tre undergrupper, inklusive klementiner, mandarin och Satsuma Vissa växter som också benämns mandariner kan faktiskt vara.. faktiska en hybrid, korsade med en annan citrusfrukt. “; Oro Blanco grapefrukt – Oro Blanco är faktiskt en korsning mellan en vit grapefrukt och en pummelo. Det är sötare än andra vit grapefrukt, och är kapabel att producera ätbar frukt utan hög värme eller direkt solljus. Den växer bara ca 3 fot hög och blommar på våren, Tangerine – dvärg tangerine träd är mycket mindre än andra citrusträd, bara växer till höjder av ca 2-5 fot med liknande uppslag.. De behöver massor av ljus med minst 4 timmar i direkt solljus, företrädesvis från ett fönster med en sydlig exponering. De kommer inte blommar om de inte får tillräckligt med ljus. Massor av ventilation och hög luftfuktighet är viktigt för dessa träd under sommaren. På vintern, bör de hållas torktumlare och endast vattnas var 10 dagar. De kan odlas utomhus i zoner 9 till 10.